Sterk S.C. Stiens 1 spaart sv Marum 1

Soms ben je benieuwd naar wat de trainer van de tegenstander in de rust tegen zijn team zegt. Jan Mulder en zijn spelers van sv Marum gingen met een 3 – 0 achterstand de rust in. Op basis van het vertoonde spel mochten ze daarmee hun handen dichtknijpen. Zelf nagenoeg geen enkele kans weten te creëren, geen grip op S.C. Stiens en weinig om ergens houvast aan te ontlenen. “Jongens, we gaan het de 2e helft anders doen” of “Jongens, laten we de schade vandaag maar beperkt houden”. We zullen het nooit weten, maar wat we wel weten is dat S.C. Stiens zaterdag erg goed stond te spelen en meer dan terecht won van het sterke sv Marum.

In vorige jaren was het sterke punt van S.C. Stiens de omschakeling. Dit jaar is veel anders en wil de ploeg de bal en wil de ploeg de wil opleggen aan de tegenstander. Met wisselend resultaat lukt dat dit seizoen best aardig. Sv Marum staat al jaren bekend om het verzorgde spel en hebben met Tom Boezerooy en Marc Oldewarris spelers in huis die de betere zijn in de competitie. Toch was sv Marum niet in beste doen, maar dat kwam enkel en alleen door S.C. Stiens. In met name de eerste helft klopte er veel aan het spel van S.C. Stiens. De verdediging stond goed en als het moest kwamen ze er voor. De carrousel op het middenveld draaide mooi door en onze spitsen waren scherp, joegen de verdediging goed op en waren fysiek sterker dan de verdedigers.

In de 14e minuut rondde Almer Hietkamp een prima aanval die op links begon knap af. Supporters van sv Marum wisten op dat moment al dat het weer een lastige middag zou worden in Stiens. Kort daarna had de sterk spelende Stefan de Vries de 2 – 0 al kunnen noteren, maar keeper Johan Bouma redde stoer. Aan de linkerkant stond Fedde Akkerman als vervanger voor Tim Bijkerk. Fedde speelde mogelijk zijn beste wedstrijd tot dusver. Het gebeurt hem nogal eens dat hij zijn acties te ver doordraait en teveel naar de grond kijkt. Ook dat was vandaag anders. Hij had het overzicht en wist keer op keer langs zijn tegenstander te glippen en gaf vaak een goede eindpass. Mooi om te zien!

Ook de 2 – 0 in de 28e minuut was prachtig. Weer kwam de bal van links en ditmaal kopte Almer hard raak. S.C. Stiens op rozen en ging door met aanvallen en kort na de 2 – 0 lag de bal alweer achter de keeper. Wederom was het Almer die wederom een prima aanval doeltreffend afrondde. De score had zeker hoger kunnen zijn, maar deze 3 – 0 was al mooi en op voorhand niet verwacht.

Na de rust hetzelfde beeld. S.C. Stiens creëerde kansen, maar spaarde sv Marum. Bijna bekroonde Ate Ruisch een prima wedstrijd met een weergaloze goal. Uit een afgeslagen aanval, volleerde hij op zo’n 20 meter de bal snoeihard op goal. De keeper had geluk dat hij in de baan van het schot stond en ontnam daarmee Ate een prachtige goal. Het was duidelijk dat S.C. Stiens deze wedstrijd naar zich toe zou trekken. Sv Marum speelde de 2e helft wel wat beter en creëerde wat kansen, maar het echte geloof was er niet meer. Door de wissels aan de kant van S.C. Stiens werd de ploeg van René Dijkstra minder dominant, maar de wedstrijd was gespeeld. In de slotfase gaf scheidsrechter B. Over tot ieders verbazing een strafschop aan sv Marum. De nul was helaas weg voor de sterke verdediging van S.C. Stiens en dat doet altijd pijn. Maar deze wedstrijd was meer dan goed en als dit is wat S.C. Stiens kan, staan we te laag. Tot slot mag nog worden geschreven dat Arjen Dotinga een puike partij speelde tegen Boezerooy.

Mooie punten en door andere resultaten in de competitie staat iedereen achter Bergum weer wat dichter bij elkaar. Volgende week de uitwedstrijd tegen het Hardegarijp. Ga eens kijken naar dit S.C. Stiens: het verveelt niet.