SSS – S.C. Stiens  1-1

SSS uit Klaaswaal wint na verlenging en strafschoppen van S.C. Stiens. De nacompetitie voor promotie zit er hiermee op. S.C. Stiens komt volgend jaar opnieuw uit in de Hoofdklasse A.

De wedstrijd kunnen we kort over zijn. De eerste helft was duidelijk voor S.C. Stiens dat de bal steeds goed liet rondgaan en via een fraai doelpunt van Sam Bosma aan de leiding kwam. 0-1. Sam had daarvoor ook al een prima kans gehad, maar de bal ging net over!

SSS hield steeds veel mensen achter de bal en de kansjes die men al kreeg ontstonden door foute passes aan de kant van Stiens. Janneke Ennema kwam net voor rust stevig te vallen in een duel met de keeper van SSS en zou de wedstrijd uiteindelijk niet uitspelen. Een flinke aderlating voor het team vanzelf!

De tweede helft was voor SSS. Aanvoerder Guusje Raaijmakers werd al snel van de achterhoede naar de voorhoede gedirigeerd om aanvallend meer een vuist te maken. SSS zette steeds hoger druk en Stiens had meer moeite om er onderuit te voetballen! Dit kwam misschien mede doordat er in de rust op 3 posities bij Stiens was gewisseld wat voor enige onrust zorgde.

Na twintig minuten in de tweede helft moest Janneke het veld dan toch geblesseerd verlaten. Hiermee verdween de diepgang uit het spel van Stiens en werd het steeds meer “tegenhouden”!  Het duurde echter tot de 87,e minuut voor SSS op gelijke hoogte kwam. Een speler van SSS kreeg te veel vrijheid op de rechtervleugel en wist de bal voor de goal te brengen. In tweede instantie werd de bal tegen het net geschoten! 1-1

In de 2x vijftien minuten verlenging werd er niet meer gescoord. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen. S.C. Stiens miste er één en SSS maakte geen fout en mag het nu volgende week thuis opnemen tegen The Knickerbockers dat met 3-4 van Trekvogels in Nijmegen wist te winnen.