SJO Broeksterwâlden MO19 ontsnapt aan stunt S.C. Stiens MO19

Een doordeweekse bekerwedstrijd van inmiddels alweer de kwartfinale was een treffen met het gevreesde Broeksterwâlden. Eerdere ontmoetingen dit seizoen eindigden in kansloze nederlagen, al werd er in de eerste wedstrijd van het seizoen een helft knap gespeeld tegen de opponent van vanavond.

Het spel was allerminst zoals het weer was, zomeravond voetbal werd er niet gespeeld. Een hoog tempo ondanks de temperatuur. Een licht overwicht was er wel voor de Damwâldsters maar verder dan afstandsschoten kwam het niet en daarnaast werd het spel van hun vrij goed ontregeld. Waar vorige ontmoetingen al binnen 10 minuten beslist waren, stond er vandaag een ander team tegenover Broeksterwâlden, een team dat zich gedurende het seizoen ontwikkeld heeft ook al komt dat er nog niet iedere wedstrijd uit. Vandaag was het anders en werd er, ondanks het pessimisme vooraf, gestreden voor iedere meter en dat door beide teams. Een waar voetbalgevecht met Stiens als eerste team dat op het scorebord kwam. Een compleet vrijstaande Anniek werd bereikt en mocht ongehinderd opstomen, een pass op Tara bleek een assist te worden. 0-1 na een schuiver van rand 16 die via de binnenkant van de paal binnenviel. Een ongekende weelde en dit smaakte naar meer, meer water welteverstaan. Een drinkpauze om even de waterstand aan te vullen en weer te knallen. Broeksterwâlden kwam dichterbij maar tot nog toe wisten Leanne en haar secondanten in de verdediging het gevaar tegen te houden. Een kleine 10 minuten voor de rust was daar dan wel de gelijkmaker, een iets te zachte pass werd een prooi voor Broeksterwâlden en weg was de spits die vervolgens feilloos raak schoot in de een op een met de keeper. Kansjes waren er ook voor ons, zo was Chantal en wederom ook Tara dichtbij een treffer maar ook deze pogingen werden vakkundig gesmoord.

1-1 bij rust, onze verdienste en hoop voor de tweede helft. Ook de tweede helft wisten beide teams niet van ophouden, een hoog tempo dat zeker vermakelijk was voor het in grote getale uitgelopen publiek. Na een kleine 10 minuten in de tweede helft viel de 2-1, wederom de spits van Broeksterwâlden die niet te houden was, een fikse klap voor ons die wij te boven moesten komen. Nog geen 5 minuten later was daar alweer de gelijkmaker, Chantal met een vrije trap op een moeilijke plek maar toch niet geheel kansloos. Over de keepster, hard in de dak van het doel. Drinkpauze, tijd om aan een plan te werken voor als wij achter zouden komen te staan, om alles of niets gaan spelen. Het bleek echter niet nodig, kort na de drinkpauze was het wederom Chantal die raak schoot. Ditmaal op aangeven van Emma die de bal rond de 16 meter van Broeksterwâlden wist te veroveren. Zou het dan toch? Kon er vandaag gestunt worden? Broeksterwâlden zette nogmaals aan en kwam dichter en dichterbij, gevaarlijke corners en gevaarlijke uitbraken werden nog tegengehouden maar dit zou toch niet goed kunnen blijven gaan? Wij kregen op onze beurt ook nog een aantal kansen die ook zeker niet ongevaarlijk maken maar ook wij wisten hieruit niet te scoren. Een kleine 10 minuten voor tijd viel de gelijkmaker, onverdiend was het niet gezien het feit dat zij hevig op de deur bonsden maar jammer was het zeker wel. Een kraker die eindigt in een gelijkspel, iets waar weinigen op gerekend hadden van tevoren. Penalty’s moesten de beslissing brengen in deze zenuwslopende ontmoeting.