SC Stiens moet meerdere erkennen in VEV’67

Onder winderige omstandigheden streden SC Stiens en VEV’67 om de koppositie in de 2e periode.

De openingsfase was voor Stiens, echter zonder tot kansen te komen. Het balbezit was hierna steeds vaker en langduriger voor VEV. In de 14e minuut kwamen de gasten op voorsprong toen na een fraaie steekpass Jeffrey Visser bij de tweede paal 0-1 scoorde. SC Stiens probeerde het wel maar VEV wist via een sterk middenveld en twee bewegelijke spitsen onder de druk uit te voetballen. Een vrije trap voor VEV werd in de 24 minuut het strafschopgebied in gebracht, in de kluts kwam de bal voor de voeten van Robin Elderman die van dichtbij de 0-2 scoorde.

Nog voor de rust kwam SC Stiens tweemaal goed weg toen een fraaie VEV treffer wegens buitenspel werd afgekeurd en niet veel later wist Stiens doelman Sytse van der Heide een zekere treffer te voorkomen met een prachtige redding. Vlak voor het rustsignaal scoorde SC Stiens bijna de aansluitingstreffer, Tom Cats haalde van 20 meter uit maar de VEV doelman redde bekwaam.

Na de rust twee wijzigingen bij SC Stiens, Peter Jansen Klomp en Tim Bijkerk vervingen Gerrit Winkel en Fedde Akkerman. Vanaf de aftrap zette SC Stiens vol druk en binnen 55 seconden lag de 1-2 in het net. Stefan de Vries kwam alleen voor de keeper en zijn balletje breed (er zijn veel spitsen die dat niet zien) werd door Almer Hietkamp binnen geschoten. Nog geen twee minuten later was de stand alweer gelijk. Hietkamp liet op de linkervleugel de VEV back zijn hielen zien, gaf de bal bij de 1e paal voor, het overstapje van De Vries gaf Tim Bijkerk de kans de 2-2 binnen te schieten.

Hierna golfde de wedstrijd op een neer. Tim Bijkerk werd in kansrijke positie onderuit gehaald, de vrije trap die hierop volgde werd bekwaam gered. In de tegenaanval kreeg VEV een 100% kans maar van der Heide redde met de voet. In de 63e minuut kwam VEV wederom op voorsprong, na een vrije trap mocht Rolf Hazenberg vogelvrij bij de 2e paal inkoppen 2-3. Met de moed der wanhoop probeerde SC Stiens het laatste half uur de gelijkmaker te forceren. Peter Jansen Klomp kreeg een enorme kans na een verre inworp van Bijkerk. Een uitglijder van de VEV doelman leverde bijna de 3-3 op maar zover kwam het niet. VEV combineerde makkelijker als SC Stiens en in de 86e minuut besliste Jorn Udema de wedstrijd door de 2-4 aan te tekenen.

Over 90 minuten valt er weinig op de uitslag aan te merken, SC Stiens streed voor wat het waard was maar VEV’67 was de betere. In de 2e periode heeft SC Stiens alles nog wel in eigen hand. Volgende week heeft de ploeg een uur de tijd om bij VVI een 1-0 achterstand weg te werken, komt het zien.