S.C. Stiens MO19 pakt volle buit bij RVC MO19

Met 14 vrouw op papier richting Idskenhuizen was de bedoeling, kort voor vertrek waren er helaas nog twee afvallers wegens ziekte en een onfortuinlijke omstandigheid met een lens. Er werd dus met 12 man afgereisd naar het idyllische plaatsje tussen de Fryske marren.

Half elf aanvang op een zonovergoten sportcomplex, het strijdtoneel tussen de nummers 1 en 2 uit de competitie. Een winstpartij zou voor beide teams van groot belang zijn in de strijd om het kampioenschap en dus was het zaak om scherp te beginnen en met de intensiteit van de bekerwedstrijd tegen Broeksterwâlden. Scherp begonnen werd er, al binnen tien minuten stonden zowel de 0-1 als de 0-2 al op het bord. Zowel Chantal als Brecht mochten van rand strafschopgebied aanleggen en zagen de bal tegen het net gaan, er werd lekker getikt en een monsterscore leek in de maak. Wellicht had het vervolg met RVC te maken of met ons maar wij kregen enigszins moeite met het directe spel van RVC, de snelle voorwaartsen bleken een plaag te zijn maar echt kansen leverde het niet op, aan de andere kant van het veld ging Chantal er weer eens vandoor. Een op een met de keeper maar helaas kon deze de bal nog net beroeren en ging de bal via de binnenkant van de paal niet over de lijn. Ook de rebound was niet aan ons besteed. Kort daarop het eerste serieuze speldenprikje van RVC, half ingrijpen bood RVC de kans om te scoren maar Rixt wist haar goal goed te verkleinen en zag de bal naast vliegen. Ook Tara mocht aanspraak maken op een grote kans maar werd vlak voor het schieten helaas goed weggedrukt. Tien minuten voor de rust kreeg RVC een buitenkansje. Hands of geen hands, wij konden het niet zien maar een penalty was wel de uitkomst van dit alles. Feilloos in de kruising en dus 1-2, even mocht RVC op meer hopen maar op slag van rust was het wederom Chantal oog in oog met de keepster van RVC, ditmaal was de keepster kansloos en werd er gerust met een 1-3 stand.

De tweede helft werd gestart zoals de eerste helft, scherp en dat resulteerde wederom binnen vijf minuten in een doelpunt, de derde voor Chantal en een marge van 3 doelpunten. Echter net als in de eerste helft, kakte het nu weer in. Wellicht door de pittige midweekse wedstrijd in combinatie met het warme weer, wie zal het zeggen. Ook nu kreeg RVC wederom een doelpunt, het voetballend willen oplossen is de insteek en soms gaat het fout, 2-4 na balverlies dicht bij de goal. Let wel, fouten maken mag aangezien het leermomenten zijn en het de keer erop alleen maar beter zal gaan. Wie valt en weer opstaat is sterker dan iemand die alleen maar heeft gestaan. Het werd weer tijd om zelf toe te slaan, ditmaal was het de beurt aan Tara die een man omspeelde en van 25 meter een poging op doel deed. Na een rare stuit belandde de bal in het doel en was de marge teruggebracht naar 3 doelpunten. RVC mocht nog een poging doen op Rixt maar zij redde uiterst bekwaam en had het eigenlijk vrij rustig deze ochtend. Kort voor tijd mocht Tara nogmaals aanleggen en werd de stand op 2-6 gezet. Een prima overwinning en een grote stap richting het kampioenschap. Over twee weken komt RVC bij ons op bezoek en valt de beslissing in de competitie, gaat RVC of gaat Stiens met de titel aan de haal.