S.C. Stiens Za3 zet eerste stap richting Europa

Het sinds dit seizoen gerenoveerde S.C. Stiens zaterdag 3 heeft de afgelopen weken de eerste stap richting Europa gezet.

Met de juiste mix tussen oud gedienden en nieuwe aanwas vanuit het eerste elftal beschikt het derde elftal van de zaterdagtak dit seizoen over een uitgebalanceerd elftal waar wat van mag worden verwacht. Zo ook in de beker, nog altijd de kortste weg naar Europa.

Stiens – Zwaluwen

Het bekeravontuur van deze nieuwe ploeg startte op zaterdag 7 september thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen 11. Dat de Stienser basisspelers voor het eerst met elkaar speelden en elkaar amper bij naam kenden werd gedurende deze eerste wedstrijd tijdens een aantal momenten pijnlijk duidelijk en ook speler/coach John Postma had ze nog niet helemaal op een rijtje, aangezien hij met een 3-5-2 formatie startte. Dat we daar bij Stiens slechte ervaringen mee hebben weet iedereen binnen de club. In de 2e helft werd al snel teruggevallen op een vertrouwde 4-3-3 formatie en werden de Zwaluwen uit Leeuwarden betrekkelijk eenvoudig met 6-1 verslagen. Het mooiste doelpunt deze middag kwam vanaf het hoofd van Sytse-Cees Stielstra. Een fantastische kopgoal voor iemand van slechts 1.50m lang.

Stiens – Ouwe Syl

De tweede wedstrijd in de poule was tegen het ervaren Ouwe Syl 3. Doordat dit een midweekse wedstrijd betrof was het spelers sprokkelen. Gelukkig vonden we aanvulling vanuit het 4e en 2e zodat we deze wedstrijd konden aanvangen met in totaal 13 spelers. Nadat de tegenstander in de warming-up werd geanalyseerd zorgden we er in de wedstrijd binnen 10 minuten voor dat hun beste speler op volledig reglementaire wijze onschadelijk werd gemaakt. Desondanks kwam Stiens 3 op een 0-1 achterstand maar niet snel daarna was de stand alweer in evenwicht door Sytse-Cees. Door ons minimaal in te spannen gingen we uiteindelijk rusten met een 3-2 voorsprong. De tweede helft kon net zo goed op papier worden afgedaan want hierin gebeurde werkelijk helemaal niets. Eindstand: 3-2.

Stiens – Blauw Wit

De laatste bekerwedstrijd stond afgelopen zaterdag op het programma tegen Blauw Wit ‘34 7. Onder een stralend zonnetje werd er om 12:30 uur afgetrapt. Helaas viel Matthijs in z’n eerste wedstrijd dit seizoen om exact 12:30 en 34 seconden later uit met een ogenschijnlijke zware blessure. Voor hem sterkte gewenst vanaf deze plek. Dan de wedstrijd: Binnen 5 minuten stond Stiens 3 op een 1-0 voorsprong door een rake penalty van Ewoud Bergsma. De van vakantie teruggekeerde routinier met ietwat overgewicht stuurde de keeper vakkundig de verkeerde hoek in en tekende de 1-0 aan. Kort daarna gaf diezelfde EB een afgemeten voorzet op speler/coach John die met een zeer bekeken kopbal zijn eerste doelpunt ooit maakte. Dat John nog nooit een doelpunt heeft gescoord was te zien aan de manier waarop hij juichde, hij bleef maar rondjes lopen en roepen “dit kan ik helemaal niet!!”. Ondanks deze twee doelpunten werd er met een 2-2 stand gerust. Vlak na rust kwamen de Leeuwarders zelfs op een 2-3 voorsprong. Tijd voor de ervaren ploeg van Stiens 3 om een tandje bij te schakelen. Gastspeler Jacco kreeg het op zijn heupen en scoorde tweemaal en als zelfs daarna Jacob begint te scoren weet je dat je een gewonnen wedstrijd speelt. Uiteindelijke eindstand 7-3 in het voordeel van Stiens en de volgende bekerronde is een feit! Op naar Europa dus maar eerst wacht aankomende zaterdag de seizoensouverture tegen Foarut 2. Gezien de uitslagen van het afgelopen seizoen een ware angstgegner!

U bent om 12:30 uur van harte welkom op het C- of D-veld om de verrichtingen van deze sterrenploeg te aanschouwen!