S.C. Stiens – ONT  1 – 2

Met een magere oogst van 3 punten uit de laatste 4 wedstrijden was S.C. Stiens gastheer van het in acute degradatienood verkerende ONT. Zonder een aantal basisspelers die geschorst of elders verbleven, werd het een bijzonder povere wedstrijd.

De openingsfase leverde beide ploegen nog wat aardige kansen op die door goed keeperswerk onschadelijk werden gemaakt. Breekpunt was de 19e minuut toen de altijd fair spelende Pieter Elgersma alleen oog voor de bal had en daardoor de op snelheid liggende ONT spits onderuit haalde. Een rode kaart was het gevolg en het toch al niet van zelfvertrouwen overlopende Stiens moest met 10 man verder. Heel veel balverlies aan beide kanten droeg er mede zorg voor dat er met 0-0 gerust werd.

Na de thee was bij Stiens,  spits Fedde Akkerman, vervangen door middenvelder Danny de Jong. Dit veranderde het spelbeeld wel iets want enige druk voorruit was met één spits niet meer mogelijk. ONT kreeg alle ruimte voor de opbouw maar tot kansen kwam het niet. De onverwachte voorsprong van S.C. Stiens kwam dan ook niet uit een kans voort. De prima spelende Niek Houkes zette bijna vanaf de achterlijn voor, met een wonderschone curve en via de binnenkant van de paal viel de bal binnen 1 – 0.

Na deze treffer liep Stiens steeds verder achteruit, balbezit was schaars en met de enorme ruimte die op het middenveld en voorin lag werd niets gedaan. In de 73e minuut viel de gelijkmaker nadat de bal in de kluts was blijven hangen 1-1.

Bij Ajax weigerde Youness onlangs als “beloning” te vallen, Sander Kars liet zich, ondanks vele uren op de bank doorgebracht te hebben, wel van de goede kant zien met zijn invalbeurt. Het mocht echter niet baten. Nadat Almer Hietkamp na een super uittrap van doelman Willem Rauwerda een mega kans voor Stiens niet kon verzilveren viel de winnende treffer voor ONT aan de andere kant. Matig uitverdedigen schonk ONT een grote kans die vol overgave in het dak van het doel werd geramd 1-2 en tevens de eindstand.

S.C. Stiens heeft nog 7 wedstrijden te gaan waarin uit een ander vaatje getapt moet worden. Laat dat zaterdag gelijk maar gebeuren bij De Griffioen, tegen deze ploeg is nog wat goed te maken.