S.C. Stiens MO19 op bezoek bij ONB MO19

Waar de vorige wedstrijd resulteerde in een tamelijk eenvoudige overwinning, eindigde deze wedstrijd in een ‘zwaarbevochten’ 2-2. Wellicht had de grimmige en dreigende sfeer rondom het veld ermee te maken, het bezoek aan ONB was in ieder geval bijzonder onplezierig. Binnen 10 minuten moest Dyantha er al vanaf met een hoofdwond, waar de eerste trap richting hoofd een waarschuwing was, belandde de tweede trap wel op het hoofd en moest zij vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Wij hadden zichtbaar moeite met het fysieke spel van ONB en de lange ballen richting de snelle voorwaartsen. De momenten waar wij wel gingen voetballen leverde dit ook gelijk grote kansen op maar helaas waren deze niet aan ons besteed. Een penalty voor ons liet de 0-1 op het bord komen, Julia werd keihard getorpedeerd en Mare schoof vervolgens de bal bekwaam in de hoek. Ruststand 0-1 maar de uitvallen van ONB bleven gevaarlijk.

Binnen een minuut in de tweede helft stond de 1-1 op het bord, een te zachte breedte pass werd onderschept en de spits van ONB faalde niet. Nog geen minuut later was daar de 1-2, voorzet van Lois belandde bij Julia die de bal in de verre hoek zag rollen. Wat daarop volgde was een stevige pot voetbal. ONB probeerde het spel van ons al snel in de kiem te smoren met enkele stevige tackles (overigens niets mis mee zolang het fair gebeurt). De keren dat wij de bal lieten rondgaan leverde dit grote kansen op. Het gevaar van ONB bleef echter wel, de lange peren naar de voorwaartsen. De 2-2 viel uit zo’n situatie, een zwakke pass op de helft van ONB werd rücksichtsloos naar voren gepeerd, zwak ingrijpen werd afgestraft en de bal zat er alweer in. Enkele verwoede pogingen van ons mochten niet baten, de sfeer rondom het veld werd grimmig en dreigend. Dit alles kwam het spel niet ten goede. Overigens treft de scheidsrechter geen blaam, ik geef het hem te doen om te moeten fluiten in deze ambiance. Een doodnormale jeugdwedstrijd waar ouders, begeleiding en supporters zo’n invloed op moeten hebben met bewoordingen die niet thuishoren op een voetbalveld. Na de wedstrijd werd er nog een wegblokkade verzorgd door enkele schatten van jongens van VV ONB die duidelijk wilden intimideren met hun heuptasjes en petjes. Nee, het was een allerminst prettige avond en dan zal de wedstrijd allemaal wel. Hoe mensen zich rond het veld gedroegen, zich na de wedstrijd gedroegen en ook hoe de begeleiding zich gedroeg, verdient zeker geen schoonheidsprijs. Je bent een voorbeeld voor de jongeren. Er hangt daar een prachtige poster, een poster die kennelijk geen functie heeft en waar iedereen maling aan heeft.

Het is maar een spel, winnen is fantastisch maar plezier is vele malen belangrijker. Winnen ten koste van alles? Wellicht is het tijd om dan een andere sport te kiezen of misschien wel helemaal geen sport.