S.C. Stiens MO19-1

Be Quick Dokkum MO19-1 S.C. Stiens MO19-1

Spetter pieter pater voetballen in het water. Lekker weer om te voetballen, niet zo lekker om langs de kant te staan zal menig toeschouwer hebben gedacht. Doorschietende ballen, glijpartijen en een moeizame eerste helft. Het overwicht was er maar uitgedrukt in de score werd dit niet, dus gebeurde het meest logische. 1-0 voor Be Quick. Een prima counter die in eerste instantie werd gered door Rixt, de klutsgoden zaten helaas tegen en iedereen, op de spits van Be Quick na, was de bal kwijt. Een leeg doel bleef over en dus was het simpel binnenschuiven. Op slag van rust schoot de bal aan de andere kant van het veld door, de keepster van Be Quick kon er daardoor net niet bij. Lois bracht de bal strak voor en Lysanne wist van dichtbij de 1-1 in een leeg doel te schuiven.

In de rust kon er even bijgedroogd worden. Een stel verzopen katten op de bank, een bakje thee en even uit de stromende regen. De tweede helft moest er uit een ander vaatje getapt worden, het overwicht was er wel maar nauwkeurig was het allerminst en dat zou moeten veranderen. De tweede helft, minstens zo nat als de eerste helft, minstens zoveel doorschietende ballen en minstens zoveel glijpartijen. Ook nu was er weer overwicht, ook nu kraakte de defensie van Be Quick maar barstte deze niet. Aan de andere kant was het opletten en had Be Quick zomaar kunnen scoren ware het niet dat Rixt prima stond te keepen. Halverwege de tweede helft werd er nog heviger op de deur van Be Quick gebonsd maar de grote gecreëerde kansen waren niet aan ons besteed. 15 minuten voor tijd was daar dan toch de voorsprong, Hiltje schoot van dichtbij overtuigend raak en in de laatste minuut wist Demi de 1-3 te maken.

Broekster Walden MO19-1 – S.C. Stiens MO19-1

Een meetmoment voor ons, wederom in de regen alleen ditmaal met een tegenstander die hoog aangeschreven staat. Al vele jaren samen spelend en dit was dan ook te zien op het veld. De eerste helft waren zij heer en meester en de 4-0 ruststand was dan ook niet een stand waar wij over mochten klagen. De 1-0 viel na een breedtepass waarbij de aanvalster van BW doortastender reageerde, onze verdediging liet zich verrassen en oog in oog met Rixt faalde zij niet. De 2-0 viel uit een prima aanval, wederom via de erg gevaarlijke rechtsvoor van BW waar wij geen antwoord op hadden in de eerste helft. Ook de 3-0 viel uit een moment waarop BW scherper reageerde. De 4-0 ben ik vergeten. Een harde les voor mij, voor de spelers, voor iedereen. Er moest wat gerepareerd worden, de rust was daar een uitgelezen moment voor.

Binnen 5 minuten in de tweede helft stond het al 5-0, een diepe bal van BW werd niet goed verwerkt en een scenario als in de eerste helft liet zich alweer aandienen. Nee, in de rust hebben wij de boel omgezet, de knop omgezet en zijn wij weer met 0-0 begonnen en een andere insteek. Waar BW in de eerste helft met speels gemak over het veld wervelde was dit in de tweede helft niet het geval, kansjes dienden zich aan voor ons en dat waren er niet een of twee, het waren er een flink aantal en dus stond het ineens 5-2 met uitzicht op meer. BW had zichtbaar moeite met de omzetting, nog enkele kansjes dienden zich aan maar helaas was de keepster een aantal maal een sta in de weg. Aan de andere kant wist BW nog eenmaal te scoren uit een corner waardoor de einduitslag op 6-2 kwam. Een tweede helft die perspectief biedt en positief is afgesloten, de knop omzetten en met zijn allen ervoor gaan.

S.C. Stiens MO19-1 – Drachtster Boys MO19-1

Vorig seizoen een aantal maal de tegenstander van de MO17 geweest, een prima tegenstander liet het zich toen zien. Een aantal bekende speelsters stonden daar aan de overkant van het veld waar wij vorig seizoen onze handen vol aan hadden en zo zou ook weer vandaag blijken. Wij in een vrij nieuwe samenstelling, een aantal spelers heeft de stap gemaakt naar de senioren vanuit de MO17 en een aantal spelers hebben zich bij ons gevoegd. Na vorige week de test bij Broeksterwalden was er deze week de tweede test tegen Drachtster Boys. Gespeeld werd er op veld Moeras 1, normaal legt alleen Messi ballen van twintig meter hoogte stil op de grond, vandaag was het bij deze wedstrijd bij iedereen het geval. Een eerste helft met overwicht maar met weinig kansen, Drachtster Boys was stug aan het verdedigen en in de omschakeling trachtten zij gevaarlijk te zijn met de snelle aanvallers. Het verschil werd gemaakt door een onfortuinlijk eigen doelpunt van onze zijde, 0-1 op het bord terwijl dit toch niet de juiste score was gezien de verhoudingen. Enfin, de bal is rond, 11 tegen 11, je moet schieten om te scoren etc. Een grote kans van Chantal had de gelijkmaker kunnen zijn maar helaas beloonde zij zichzelf niet oog in de oog met de keepster.

Drachtster Boys wist in de tweede helft het spel wat meer naar zich toe te trekken, enkele schoten van afstand moesten voor gevaar zorgen maar het was wederom een corner die enig verschil moest maken. Een prima corner werd ook prima binnen gekopt en dus was het 0-2. Een bittere pil en misschien ook wel tekenend voor ons, waar wij moeite hebben in de afronding, is dit voor onze opponenten vaak een wat makkelijker onderwerp. Nog een tweetal grote kansen voor ons maar de keepster van Drachtster Boys bewees vandaag een goede sluitpost te zijn die niet van plan was zicht te laten passeren. Later in het seizoen kans op revanche.