S.C. Stiens MO17-1

St. Anna MO17-1 – S.C. Stiens MO17-1

Een complete off-day maar ook een wedstrijd waarin St. Anna prima speelde. In de beker viel de score nog in ons voordeel uit, vandaag hadden wij geen enkele aanspraak op een positief resultaat. 3-1 was de uitslag en daar viel geen speld tussen te krijgen. Het wilde vandaag allemaal niet, de voorsprong was er nog wel voor ons na een voorzet van Nicole was Tara de slimste en schoof beheerst binnen. Binnen de minuut was het alweer gelijk, ditmaal misten wij de bal achterin en kon St. Anna simpel scoren. 1-1 was de stand na een half uur en tien minuten later was dat tevens de ruststand.

De tweede helft werden wij compleet overrompeld, de snelle spelers van St. Anna hadden het op de heupen en wisten keer op keer er langs te komen en gevaar te stichten. Halverwege de tweede helft was daar de verdiende 2-1 voor St. Anna. Tien minuten voor tijd probeerden we nog om er een punt uit te slepen maar het alles of niets spel was vandaag niet aan ons besteed. St. Anna maakte dan ook nog de welverdiende 3-1. Een uitslag waar niets op viel af te dingen. De wonden likken en op naar de uitwedstrijd tegen AVC.

AVC MO17-1 – S.C. Stiens MO17-1

Op tijd vertrokken op de vrijdagavond want het is nogal een flink eind rijden. Wees gerust, de wedstrijd was ook op vrijdagavond en niet pas de dag erna. Via St. Anna, St. Jacob en Minnertsga. Ook hier doet men blijkbaar mee aan de Culturele Bouwput 2018. Omleiding na omleiding, brengt je wel op plekken waar je anders nooit zult komen. Een kleine 40 minuten later zijn wij dan aanbeland in Sexbierum. Waar vrijdagavonden in Friesland nog wel eens gekleurd worden door rookbommen en anti-beloften leuzen, waren deze niet aanwezig bij van Stiens en AVC. Twee clubs met supporters die wel de waarde inzien van beloften en deze dan ook op deze winderige vrijdagavond de wei in stuurden. Het grootste gedeelte van de eerste helft was de zijde waar de keepster van AVC haar doel moest verdedigen het toneel van deze beloftenwedstrijd. Het overwicht was er maar de 0-1 liet even op zich wachten totdat Anniek diep werd gestuurd, de laatste man van AVC en de keepster er een potje van maakten en Hannah de bal in een leeg doel kon schieten. Kort daarna werd het 0-2 na een doelpunt van Tara en was dit tevens de verdiende ruststand. Had AVC dan niets in de melk te brokkelen? AVC was enkele malen gevaarlijk in de omschakeling maar Barber wist dit vaak vakkundig op tijd onschadelijk te maken.

De tweede helft werd een ware strijd, prachtige duels aan beide kanten en een scheidsrechter die hield van lekker doorvoetballen zonder dat de sfeer grimmig werd. Waar de scheidsrechters in de Eredivisie (Bjorn Kuipers, Kevin Blom, Serdar met de moeilijke achternaam en een aantal anderen) zich laten kenmerken door het te hebben ingeslikt van een fluitje en waar bij iedere teug zuurstof een snerpende toon de keel ontglipt, liet deze fluitist zien duidelijk beter te zijn en ook duidelijk leiding te geven aan een voetbalwedstrijd. Het werd nog wel even spannend, de 1-2 viel uit een corner en het werd nog bijna 2-2 ware het niet dat Barber liet zien een zeer fraaie redding in huis te hebben. 1-2 uit bij AVC, een nieuwe voetbalclub voor mij, waar ik in de 14 jaar die ik heb gevoetbald nog nooit ben geweest.

S.C. Stiens MO17-1 – MKV MO17-1

Het was te hopen dat Maria vandaag niet Kon Voetballen. De eerste helft had een stand in ons voordeel maar terecht was dit zeker niet. Door enkele communicatieve foutjes kreeg MKV een aantal bijzonder grote kansen die toch weer net op tijd onschadelijk gemaakt konden worden. De wedstrijd werd overigens gespeeld op het hoofdmoerasveld. Veld D, een kerkhof van voetbalschoenen, menig voetballer heeft daar zijn carrière beëindigd. Niet door de schoenen aan de wilgen te hangen maar door de schoenen in het moeras te laten zakken. Helaas, door het overvolle programma was dit vandaag het strijdtoneel. Zoals gezegd, MKV verdiende meer dan de 1-0 achterstand die zij had bij de rust. Een perfect aangesneden corner (alle corners waren trouwens van hoog niveau vandaag) van Hannah kon simpel binnengewerkt worden door Lois. Hierna volgenden nog enkele kansjes voor ons maar deze werden niet tot doelpunt gepromoveerd. Het had ook wel wat teveel van het goede geweest.

De tweede helft hadden wij wat meer de overhand maar wisten wij niet de grote kansen te scoren die wij kregen en dan krijg je de aloude voetbalwet weer. Als je zelf je kansen niet afmaakt… Gelukkig trad deze niet in werking en wist Rixt binnen te schieten na een voorzet van Irma. 2-0 met nog een klein half uur te spelen, alles was nog mogelijk. Een snelle speelster aan de linker kant bij MKV denderde langs alles en iedereen en schoot de bal vervolgens fraai in de lange hoek, 2-1 maar echt angstig werden wij niet. Vandaag zouden wij de zege niet laten glippen en met een verwoestende uithaal van Lian, via de onderkant van de lat en net over de lijn (overigens op aangeven van de grensrechter van MKV) was daar weer het verschil van twee doelpunten. Het verschil dat niet meer werd weggegeven. MKV had gezien de eerste helft zeker meer verdiend maar zoals ik al zei, treedt er wel eens een wet in werking en dit moest MKV in de eerste helft ondervinden.