S.C. Stiens MO17-1 – Be Quick MO17-1

Heerlijk weer, helaas op een waar knollenveld. Vandaag de bekerwedstrijd tegen Be Quick Dokkum MB-1 op het programma, een team dat op doelsaldo eerste werd in de poule waar de MO17-2 van S.C. Stiens 2e werd. Een 1-1 was helaas niet genoeg voor de MB2 om door te gaan in die wedstrijd.

Gelijk vanaf de aftrap was daar het initiatief maar de stugge verdediging en een meer dan uitmuntend keeper van Be Quick waren een sta in de weg en dat gedurende de hele wedstrijd. Een kopbal van Brecht en een slalom van Saskia waren goede mogelijkheden maar resulteerden beide in de handen van de keeper. Een bal uit de kluts die bij Lonneke kwam werd wederom gered door de keeper en ook Lois die 1 op 1 met de keeper kwam moest haar meerdere erkennen. Nee, het wilde vandaag niet. Het overwicht was er maar het lukte gewoon niet, verdediging stond het goed maar aanvallend was het karig. Lois wist Lonneke te bereiken maar ook ditmaal wist de keeper van Be Quick redding te brengen en ook bij een vlammend schot van Saskia wist de keeper de bal net onder de lat weg te tikken en kort daarop ontbrak het aan geluk bij het schot van Lois dat net langs de kruising zeilde. 0-0 bij rust, een stug Be Quick dat er aanvallend niet aan te pas kwam en een Stiens dat niets weggaf maar aanvallend geen potten kon breken. In de tweede helft moest er een schepje bovenop anders wordt het een loterij bij de penalty’s.

Al snel in de tweede helft een koude douche, binnen 3 minuten was daar de 0-1. Maak je hem zelf niet dan valt hij aan de andere kant. Een prachtig schot van afstand van Be Quick zette ons op achterstand maar er was nog voldoende tijd om dit recht te trekken. Hiltje schoot naast van rand strafschopgebied en zag daarna een vrije trap op de lat belanden nadat ook hier de keepster er weer aan zat. De volgende vrije trap leek erin te gaan maar Mare haar bal werd vlak voor de lijn in de korte hoek gekeerd. Brecht zag haar kopbal op de paal belanden en toen ging de tijd tegen ons werken. De tijd begon te dringen en ondertussen kwam ook Be Quick er met een aantal counters uit en hadden wij moeite om openingen te vinden. Nog 15 minuten… nog 10 minuten… 5 minuten… Een counter van Be Quick, 1 op 1 met Ramona. In eerste instantie werd er redding gebracht en ook in tweede instantie. Helaas moest Ramona wel met een blessure van het veld af na een ongelukkige botsing en helaas heeft ze hier ook een serieuze blessure aan over gehouden. Brecht nam het restant van de wedstrijd de honneurs waar vanuit het doel. 4 minuten… 3, 2, 1…. Mare legt aan van 20 meter……. In de verre hoek, keeper kansloos en daar was de 1-1 en dus konden wij ons opmaken voor de penalty’s. Best spannend om dat mee te maken, ook al hoef ik ze zelf niet te nemen.
De toss gewonnen en wij mochten de reeks beginnen.

Mare legt aan… Goal. 1-0

Be Quick legt aan… Goal. 1-1

Saskia… Goal. 2-1

Be Quick… Redding van Brecht. 2-1

Brecht… Redding Be Quick. 2-1

Be Quick… Redding van Brecht. 2-1

Dyantha… Goal. 3-1

Be Quick… Goal. 3-2

Hiltje… Goal! 4-2
S.C. Stiens door naar de volgende ronde. Het moest van ver komen maar de onverzettelijkheid en het door blijven gaan ook al lukte het niet vandaag viel te prijzen. S.C. Stiens zit nog steeds in de beker.