S.C. Stiens JO19-1 verliest onverdiend van Drachten JO 19-1

Met Harmen weer op de goal, maar zonder de geblesseerde Daan begon de JO19-1 vol vertrouwen aan de wedstrijd in en tegen Drachten. Een ploeg die tot nu toe 4 punten had verzameld dus een overwinning voor Stiens zou zeker moeten kunnen. Vanaf minuut 1 trok Drachten zich terug op eigen helft en liet Stiens het spel maken, de ruimtes waren klein en onze buitenspelers kregen geen centimeter ruimte. Onze spit Stefan kreeg een dubbele dekking en zie er dan maar eens door heen te komen. Bovendien had Drachten een lange doelman zodat hoge ballen voor de goal ook niet de beste oplossing was. Over de eerste helft kan ik kort zijn, Stiens probeerde het via combinatievoetbal maar steeds zat er wel een voet tussen en de kansen waren schaars. Wat Drachten de eerste helft liet zien was eigenlijk beschamend, zo verdedigend spelen met een jeugdelftal zou eigenlijk niet moeten kunnen maar de trainer verklaarde na afloop dat dit de enige manier was om resultaat te halen tegen een ploeg als Stiens.

De tweede helft begon weer op dezelfde manier, met Drachten dat achter de middellijn wachtte en hoopte op die ene kans die er altijd wel komt. Toch kregen  Teun en Jelle prima kansen om de score te openen maar helaas gingen beide pogingen over de goal. Dan toch het moment waar je altijd bang voor bent, een snelle uitbraak, verkeerd uitverdedigen van onze kant en het stond tegen alle verhoudingen in 1-0. Met nog ruim een half uur te gaan was er nog niks aan de hand maar Stiens begon hierna te gehaast te voetballen met veel risico’s waardoor Drachten meer kans kreeg om te counteren. Toch was de 1-1 bijna gevallen maar helaas werd een inzet van Stefan nog net van de lijn gehaald en zat het ook niet mee. Inmiddels waren Hendrik Link en Rients Dotinga van JO17-1 in het veld gekomen voor Timo en Lars en ging Stiens hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Met nog een kwartier te gaan viel ook de scheidsrechter in negatieve zin op door te fluiten voor een duel tussen Rients en een speler van Drachten, ruim buiten het strafschopgebied, waarbij hij tot ieders verbazing de bal op de stip legde. De inzet werd echter knap gepakt door Harmen en dit was ook zijn eerste redding van de wedstrijd. Omdat Ruben voor het protesteren geel kreeg en al geel op zak had moesten we dus verder met 10 man. Tot aan het einde van de wedstrijd was niet te zien dat Stiens een man minder had en was het nog steeds éénrichtingsverkeer, maar wat we ook probeerden de meer dan verdiende gelijkmaker viel niet. Een onverdiende nederlaag met achteraf  nog de nodige schade in de vorm van een schorsing voor Ruben en een scheurtje in Teun zijn middenvoetsbeentje waardoor we voor zaterdag zwaar in de problemen zitten. En zaterdag wacht de koploper Drachtster Boys die in 6 wedstrijden al 34 goals hebben gemaakt, een mooi moment om te zien waar we als team mentaal en voetballend staan.

Dat we wederom gebruik konden maken van Rients en Hendrik die al een wedstrijd gespeeld hadden is zeker een compliment waard en dit geeft ook de prima  mentaliteit van deze jongens aan.