S.C. Stiens JO11-1 – Minnertsga JO11-1

S.C. Stiens JO11-1 met schwung lans Minnertsga
Zaterdagmorgen, op en rondom de velden van SC Stiens heerst een lekker sfeertje. De club maakt zich op voor Derby-day (SC Stiens 1 – Wyckels Hallum 1). Onder perfecte weersomstandigheden wordt langzaam alles in gareel gebracht. Maar voor dit spektakel wordt er uiteraard eerst voorrang gegeven aan de jeugd. Op een voor ouders mooi tijdstip, zo rond koffietijd, stond onze wedstrijd tegen Minnertsga op het programma. Voorafgaand aan het duel hadden beide ploegen een gelijk doel, namelijk de volle winst. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot voetbal.

Afgelopen woensdag, ging voor S.C. Stiens JO-11 het bekerduel tegen SJO Bergum BCV vanwege onweer niet door. Voor de jongens van zowel Bergum als Stiens een grote teleurstelling, maar gezien het weer en nare ervaringen van enkele spelers een verstandig besluit. En wat in het vat zit verzuurt niet.
Het bekerduel wordt aanstaande donderdag gespeeld om 19:00 uur.

Na een onwennig begin, komen de jongens van JO11-1 langzaam op stoom. Daar waar de eerste drie duels te ‘lief’ werd gevoetbald, lijkt het dat sinds vorige week zaterdag de knop is omgezet. Met opgestoken mouwen komt meer en meer het strijdlustige karakter bij de jongens boven drijven. Trainer Sander Kars, haalt bij iedere speler zijn specifieke kracht boven en dat geeft iedere individuele pupil moed en het nodige zelfvertrouwen.

Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg team-scheidsrechter Mr. Menno Bremer van teamcoach Peter Keizer een echte officiële Fox40 wedstrijdfluit. Bij deze ceremonie werd zijn ‘proefcontract’ omgezet in een verlenging tot einde het voorjaarseizoen 2020. Als trotse spelleider, riep hij 10:15 uur de aanvoerders van beide teams tot zich. Na de tors, klonk zijn eerste nieuwe fluitsignaal. Dit ging gepaard met een brede glimlach.
In een goede eerste helft, waarbij beide ploegen elkaar aftasten was het zoeken naar de openingstreffer. Het geleerde positie spel werd goed uitgevoerd en de gedrevenheid zat er weer lekker in. Na 10 minuten spelen werd uit een mooie opgezette aanval de eerste treffer op het scorebord gezet. De honger was nog niet gestild en met opgeheven hoofden werd het aanvallende spel voortgezet. Dit resulteerde al snel in een twee nul voorsprong. Voor de bezoekers uit Minnertsga was dit nog geen mokerslag. Voor SC Stiens was het de kunst om geconcentreerd te blijven voetballen. Het was duidelijk, dat foutjes onherroepelijk zouden worden afgestraft. Door het pressievoetbal van SC Stiens ontstond er voor Minnertsga zo nu en dan ook ruimte, die daar handig gebruik van wisten te maken. De 3-1 was dan ook de verdienste van het spel van Minnertsga. Na 25 minuten voetbal werd de ruststand op 4-2 gezet. Voor SC Stiens JO11-1 een ongekende weelde. Voor het eerst in deze competitie met een voorsprong richting kleedboxen. Ranja smaakte in eens als champagne…. ,iets onwennig maar het gaf een fijn gevoel. De jongens kregen in de rust ‘Tip en Tops’ van de trainer. Sander keek de jongens diep in de ogen aan en straalde tevredenheid uit. Met een trotse terugblik op een goed georganiseerde eerste helft werd door hem de voorbereiding gemaakt naar het tweede bedrijf. Voor aftrap van de tweede helft was het gestelde doel duidelijk…… de drie punten blijven in Stiens! Vol motivatie en met opgeheven hoofden werd de opmars naar Veld C gemaakt voor de tweede helft. Voor ouders, supporters, en liefhebbers is het en prachtig om te zien hoe deze ploeg zichzelf heeft gevonden. De saamhorigheid in deze groep is zeer groot en dat maakt het werken met deze relatieve jonge groep ontzettend plezierig.
In de tweede helft moest Minnertsga het onderspit delven aan het collectief van SC Stiens. De motivatie en collectieve spel van de spelers van SC Stiens werd voor de bezoekers te machtig. Trainer Sander Kars had dan ook in de tweede helft de vrije hand om zijn pupillen op verschillende posities te laten spelen. Zo schoven zijn jongens door van linkback, centraal middelveld door naar diepe spits. De wedstrijd liet deze tombola van roulatie toe en de spelers haalden hier nog meer zelfvertrouwen uit. Daar waar spelers veelal taken subliem uitvoeren in het vaste spelpatroon, was er nu plaats om ook op andere posities te spelen . Onze altijd zeer bescheiden middenvelder Sander Zondervan, ontpopte hij zich tot Man of the Match. Hij wist zijn bescheidenheid vandaag volledig opzij te zetten. Met drie doelpunten zette hij zijn stempel op de wedstrijd. Overzicht, samenspel en met name inzet was bij hem vandaag overduidelijk aanwezig. Was hij hierin de enige? Zeker niet….. Ook onze rotsvaste verdediger Niels Kloosterman, die doorgaans zijn taken gedisciplineerd uitvoert speelde vandaag met flair en wist vandaag ver boven zichzelf uit te steken.
Vandaag werd er gevochten als een goed georganiseerde groep leeuwen. Voor de tegenstander was er maar één rol toebedeeld….. de prooi. Zeer verdienstelijk werd de wedstrijd afgesloten met een 9-2 winst. Een uitslag waar de groep trots op kan zijn en veel zelfvertrouwen uit kan halen voor komende wedstrijden.
En voor donderdag 12 april 19:00 uur was dit uiteraard een goede generale.