S.C. Stiens 1 scoort een hele dikke onvoldoende tegen De Griffioen 1,

“Typisch S.C. Stiens” en “Ik wist dat dit zou gaan gebeuren” waren slechts enkele opmerkingen rondom het veld toen duidelijk werd dat puntverlies onvermijdelijk was. Dat het ook nog een nederlaag zou worden is extra zuur, want S.C. Stiens was dit jaar toch nauwelijks te verslaan? Nee dus, De Griffioen pakte de volle buit tegen S.C. Stiens. Natuurlijk was dat hun eigen verdienste, maar S.C. Stiens mistte wel heel veel kansen en speelde ongeconcentreerd. Daarmee was het karakter S.C. Stiens 1 weer eens de eigen tegenstander en dat mogen de spelers zich aanrekenen.

S.C. Stiens begon natuurlijk met vertrouwen aan de wedstrijd en in de openingsfase werd ook duidelijk dat S.C. Stiens het spel mocht maken. Dat is weer een andere rol dan in de voorgaande wedstrijden en daar ligt zeker nog de ontwikkeling van dit team. De Griffioen speelde compact en met veel man achter de bal, maar wel als team. S.C. Stiens had er het lastig mee, maar wist na de openingsfase toch veel kansen te creëren. Jorrit Bergsma mistte verreweg de grootste door voor open doel te falen. Ook Niek Houkes en Almer Hietkamp kregen kansen die een subtopper als S.C. Stiens domweg moet maken. S.C. Stiens liet De Griffioen in de wedstrijd komen en na een domme overtreding van Peter Jansen Klomp scoorde De Griffioen na slap keeperswerk van Willem Rauwerda de 0 – 1.

Gezien de kansen verhouding nog geen zorgen en S.C. Stiens is wel vaker teruggekomen van een achterstand. Toch kon je aan de kant van het veld aanvoelen dat het deze middag wel eens mis zou kunnen gaan. Spelers begonnen weer eens op elkaar te mopperen en het spel werd er niet beter op. Ook was er nog steeds was er een bepaalde nonchalance te ontdekken in het spel van S.C. Stiens. De 1 – 1 kwam door een goal die paste bij het spel van S.C. Stiens. Het zou een voorzet moeten worden, maar de bal afkomstig van Stefan Oost besloot anders en viel pardoes achter de keeper in de goal. Had S.C. Stiens dit geluk dan nodig om het tij te keren? Ook daarna waren er beste kansen, maar het vizier stond niet op scherp. De ruststand was 1 – 1.

Na de rust een vergelijkbaar beeld. Wel was Wilco Bergsma in het veld gekomen voor Niek Houkes voor waarschijnlijk de benodigde power. Kort na de rust kwam ook Jordy Weykamp erin voor Ewoud Bergsma, want er moest iets worden geforceerd. Ook in de 2e helft waren er grote kansen voor S.C. Stiens. Met name een paar keer voor Jorrit, maar wederom was hij niet scherp in de afronding. Invaller Gerbrand Sinnema voor Jorrit kreeg ook 2 opgelegde kansen, maar ook hem lukte het niet S.C. Stiens op voorsprong te schieten. Tja….en dan wordt het zo’n middag.

Een zwakke pass van Almer werd onderschept en vervolgens was een collectief slap verdedigen van 4 man genoeg om op achterstand te komen. We kunnen ook spreken van prima voetbal van De Griffioen, maar dat gaat te ver. De 1 – 2 achterstand was niet terecht, maar verbaasde ook weer niemand. Daarna lukt het S.C. Stiens niet echt druk te zetten om een nederlaag te voorkomen. De Griffioen kreeg zelfs opgelegde kansen om de marge te vergroten. Het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter klonk gek genoeg goed in de oren. Einde wedstrijd en snel de focus op volgende week. Dan spelen we uit tegen BCV. Laten we de draad daar dan maar weer oppakken.