S.C. Stiens 1 komt tekort tegen vv Hardegarijp 1

Op de overwinning vv Hardegarijp viel niet veel aan merken. Vv Hardegarijp was over 90 minuten feller op de bal, sterker in de duels en stond als team beter op het veld. Ralph Wietses meed handig de duels met Doeke van der Ploeg en schoot vv Hardegarijp in de 56ste minuut fraai op 0 – 2 en daarmee in de veilige haven. S.C. Stiens probeerde in de slotfase nog wel wat te forceren, maar een echte vuist kon niet worden gemaakt.

Vanaf het begin van de wedstrijd zagen we dus een feller vv Hardegarijp. Ze hadden veldoverwicht en voorzichtig werden er kansen gecreëerd. Het middenveld van S.C. Stiens was deze middag te licht. De verdediging hield nog wel stevig stand en wist vele mogelijke aanvallen vroegtijdig te onderscheppen, maar voor hoelang? Rechtsback Niek Houkes had het deze middag lastig. Stefan Oost was tot waarschijnlijke opluchting van Hardegarijp niet in staat te spelen. Niek werd slim gezocht en uiteindelijk kwam de voorzet vanaf die kant net iets te gemakkelijk. Kan gebeuren, maar dan mag het niet voorkomen dat Jesse Bouma geheel vrij voor de goal kan inkoppen voor de 0 – 1. Op dat moment voetballend een logische tussenstand. Toch had S.C. Stiens voor rust 2 grote kansen. Danny de Jong kon tot tweemaal toe uit de rebound scoren, maar slaagde daarin helaas niet.

Na rust een vergelijkbaar beeld en de conclusie werd al snel getrokken dat in deze wedstrijd het gemis van veel basisspelers merkbaar was. Gelukkig maakte Almer Hietkamp zijn rentree, maar ook hij kon S.C. Stiens niet dichterbij vv Hardegarijp brengen. De inbreng van Fedde Akkerman bracht meer gevaar met zich en mee, maar ook hij kon deze middag niet zorgen voor de aansluitingstreffer. Vv Hardegarijp moest wel achteruit, maar bleef ook dreiging houden. In de slotfase kwam Hardegarijp nog met 10 man te spelen, maar daar heeft de komende tegenstander Leeuwarden Zwaluwen meer voordeel van dan S.C. Stiens. Na een periode van punten pakken, was er zaterdag weer een verliespartij. A.s. zaterdag speelt S.C. Stiens uit tegen SC Veenwouden. Gezien de stand van ranglijst nu toch al een belangrijke wedstrijd.