S.C. Stiens 1 en vv Zuidhorn 1 in aantrekkelijk duel in evenwicht

De wedstrijd begon net zoals die eindigde. Niet in 0 – 0, maar wel qua kansen. Meteen vanaf het begin waren en kansen en doelpunten. Gelukkig voor S.C. Stiens werd de goal van Zuidhorn al in de eerste minuten afgekeurd. Meteen daarna had Sander Kars Almer Hietkamp in scoringspositie moeten brengen. Helaas lukt dat niet, maar de toon werd door beide ploegen meteen gezet. In slotminuten knalde Jorrit Bergsma op de lat en in de laatste seconden miste Zuidhorn een hele grote kans. Beide team deelden de punten, schoten daar niets mee op, maar vermaakten het publiek en dat is toch ook wat waard.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor Dik van Zuidam. Een clubman die niet meer onder ons is.
Meteen na het fluitsignaal ging het dus los. S.C. Stiens speelde vanmiddag weer zonder Peter Jansen Klomp en ook zonder Doeke van de Ploeg. Tegen de topscoorder van de competitie Jaap Jacobs heb je Doeke er graag bij, maar zijn studie gaat voor. Harry Dijkstra stond naast Tom Cats in het centrum en samen bespeelden ze Jacobs knap. Het spel van Zuidhorn is gelukkig niet helemaal gespitst op Jacobs, want ze lieten in Stiens zien te beschikken over een hele beste ploeg. De voorzitter mag trots zijn op dit team. Minder trots mag hij zijn op enkele supporters. Zowel tijdens als na de wedstrijd moest scheidsrechter Kaam het ontgelden. Gelukkig hebben wij Germ Veldkamp die goed zorgt voor de scheidsrechter, want enkele ‘supporters’ stonden de scheids na de wedstrijd even op te wachten. Sport is emotie en dat is prima, maar in deze wedstrijd is niemand te kort gedaan en na de wedstrijd is het klaar.

Zuidhorn voetbalde in de eerste helft misschien net wat gemakkelijker, maar S.C. Stiens telde meer kansen en kwam in de eerste helft wat beter in het ritme. De goed spelende Ate Ruisch had op sommige momenten misschien voor eigen succes kunnen of misschien wel moeten gaan. Enkele keren koos hij voor een pass terwijl een schot ook had gekund. De eveneens weer sterk spelende Stefan de Vries was een prima aanspeelpunt. Helaas slaagde S.C. Stiens er niet in daar meer uit te halen. Dat geldt ook voor de verre ingooi. Dat zou eigenlijk nog wat meer een wapen moeten worden. Gelukkig zijn beide trainbaar. Na kansen over en weer leek het op een 0 – 0 ruststand af te stevenen, maar ditmaal was het Almer Hietkamp die in een druk strafschopgebied sterk en de bal was en goed teruglegde op Sander Kars. Waar het tegen VEV ’67 niet lukte, slaagde hij nu wel. Via binnenkant paal zette hij S.C. Stiens op een mooi moment op een mooie voorsprong.

Na de rust was er meteen een grote kans voor Ate Ruisch en hij had S.C. Stiens op een iets ruimere marge moeten zetten. Daarna trok Zuidhorn de wedstrijd naar zich toe. Zuidhorn werd gevaarlijker en iedereen wist dat het niet lang zou duren voor de gelijkmaker zou vallen. In de 75ste minuut was zag de verdediging van S.C. Stiens er niet goed uit. Invaller Ruben Buursema kon te gemakkelijk doeltreffend afrondden. Zuidhorn wilde meer en ging met veel druk op zoek naar de overwinning. En paar minuten later was er de voorsprong al. Weer kon Ruben Buursema raak binnen schieten. 1 – 2 en op dat moment leken de wedstrijdpunten naar Zuidhorn te gaan. Na de 1 – 2 was het wederom Zuidhorn dat het initiatief nam. Jaap Jacobs werd nu nadrukkelijker gezocht. Een eerdere gele kaart voor Harry Dijkstra leek in het voordeel van Zuidhorn uit te pakken. Harry moest de hele wedstrijd alle zeilen bijzetten, maar hield zeer knap stand.

In de slotfase herpakte S.C. Stiens zich knap. Nu was het min of meer wachten op de gelijkmaker van S.C. Stiens en die kwam er. Stefan de Vries werd onderuit gehaald en de gedecideerde scheidsrechter wees naar de stip. Zuidhorn was het er natuurlijk niet mee eens en dat zorgde waarschijnlijk voor de frustratie? Stefan benutte de strafschop overtuigend en zette zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Nu was het S.C. Stiens dat door wilde drukken en kreeg via de onderkant lat een grote kans. Het gelijkspel was terecht, maar het is waarschijnlijk dat u dat in het wedstrijdverslag van Zuidhorn niet leest.

Wedstrijdsponsor Westra Tweewielers uit Stiens bedankt!

Op verzoek van Dik en zijn gezin werd in de kantine het glas geheven op het leven van Dik. De selectie heeft daarna op voetbalschoenen het licht in Leeuwarden uitgedaan. Spelers vertelden dat ze het momenteel lekker vinden gaan en dat zie je terug op het veld. Als straks Peter Jansen Klomp, Doeke van der Ploeg en ook Gerrit Winkel er weer bij zijn kan dit ploegje heus leuke dingen doen in deze competitie. Veel teams waren deze middag vrij en dus aanwezig rond het veld. Laat het vooral zaterdag 2 zijn die zich mag gaan optrekken aan S.C. Stiens 1.

In de rust pakte JO13-3 maar liefst 10 punten met latje trap en staan daarmee bovenaan! Andere ploegen kunnen ook meedoen. Via hun leider kunnen ze zich opgeven. Doen!

Volgende week speelt S.C. Stiens tegen t Fean 58 1. Vorig seizoen wonnen ze 2 keer van ons en dat moet dit seizoen worden rechtgezet.