S.C. Stiens 1 en Leeuwarden Zwaluwen 1 verdelen in een venijnig duel de punten

Beide teams speelden voor de winst en beide teams kregen kansen het duel naar zich toe te trekken. Zwaluwen voetbalde misschien net iets gemakkelijker, maar S.C. Stiens kreeg de beste kansen. Zwaluwen had het niet gemakkelijk en mogelijk was dat de reden dat zij continu bezig waren met het beïnvloeden van de scheidsrechter. Die liet zich gelukkig niet misleiden en floot als Bas Nijhuis. Spelers van beide teams zochten het randje op en Selvin de Vries van Zwaluwen ging erover heen en kreeg in de slotfase rood. S.C. Stiens zette nog flink druk, maar kon dit voordeel niet benutten. Conclusie: S.C. Stiens liet weer zien dat ze voor niemand onderdoen en Zwaluwen is nog lang geen kampioen.

Vanaf de eerste minuut was de wedstrijd open. Beide teams creëerden al in de eerste 10 minuten kansen. Spitsen Jorrit Bergsma en Almer Hietkamp speelden opportunistisch. Soms was het beter geweest het overzicht te bewaren, maar altijd zorgden ze voor dreiging. Ook Gerrit Winkel deed weer nadrukkelijk van zich spreken en creëerde een prima schietkans. Helaas gaf hij toen niet af op Jorrit die dan 1 tegen 1 van de keeper zou komen. Duidelijk was wel dat S.C. Stiens deze middag niet onder de indruk was van koploper Leeuwarden Zwaluwen.

Op links had Jordy Weijkamp het tegen de behendige Robin Kleefstra niet gemakkelijk. Pieter Elgersma gaf vaak goed rugdekking, maar dat weerhield Kleefstra er niet van steeds het avontuur te zoeken. Meerdere keren omspeelde hij met gemak meerdere spelers en voortdurend was er druk vanaf zijn kant. Zwaluwen kreeg daardoor ook zeker kansen, maar ook zaterdag stond Willem Rauwerda goed te keepen. In de 25ste minuut was het dan toch raak voor S.C. Stiens. Bij een vrije trap van de goed spelende Huub Klijnsma torende Peter Jansen Klomp boven iedereen uit en kopte prima tegendraad S.C. Stiens op voorsprong. Helaas kon Zwaluwen kort daarna juichen. Een vrije trap werd vreemd genoeg door niemand goed ingeschat en kreeg vrije doorgang en weg was de mooie voorsprong. Leeuwarden Zwaluwen werd toen ook sterker en S.C. Stiens moest achteruit. Van met de rug tegen de muur was geen sprake en met een 1 – 1 gingen beide teams rusten.

Na de rust pakte S.C. Stiens het weer knap op. Beide teams waren in fases beter en kregen ook weer kansen. Aan de kant van S.C. Stiens was Almer met een kopbal dichtbij en ook Jorrit kreeg een beste kans om S.C. Stiens weer op voorsprong te zetten. Doeke van der Ploeg werd in de ploeg gebracht voor Jordy. Hij kreeg de taak Robin Kleefstra aan banden te leggen. Net als Jordy had ook hij net niet gemakkelijk, maar het is goed nieuws dat Doeke na lange tijd van afwezigheid weer minuten maakte. Ondertussen werd de sfeer op het veld venijniger. Waargenomen overtredingen waren er talrijk, maar de scheidsrechter trok zijn kaarten niet. Niet waargenomen overtredingen waren er ook. De aanvoerder, nummer 4 en 25 van Zwaluwen hadden het er maar druk mee om S.C. Stiens proberen te ontregelen. Trainer Rudi van der Burg had dit goed ingeschat en Peter stond niet voor niks op rechts. Hij wist met al zijn ervaring hier goed mee om te gaan. Hij was het uiteindelijk die ze zochten en vonden, maar dat ging ten kosten van oud Stienser Selwin de Vries. Ze vochten prachtige duels uit, maar de ervaren Selwin liet zich één keer gaan in een duel met Peter. De scheidsrechter moest nu laten zien dat hij zijn kaarten wél mee had. Rood was de kleur die Selwin kreeg en S.C. Stiens zette aan voor een slotoffensief. Almer werd zeker onreglementair in de 16-meter neergelegd, maar de scheidsrechter zag hierin geen overtreding en daarmee kwam Zwaluwen goed weg.

De eindstand was 1 – 1 en dat was op zich wel een goede afspiegeling van de wedstrijd. Volgende week speelt S.C. Stiens de lastige uitwedstrijd tegen Hardegarijp.