S.C. Stiens 1 en CVVO 1 in evenwicht

In de verliespartij tegen Leeuwarder Zwaluwen gaf S.C. Stiens zichzelf te weinig en na zaterdag tegen CVVO kunnen we dat ook weer opschrijven. Het gevoel is dan wel anders, want al voor de rust had S.C. Stiens ruim het verschil kunnen maken. CVVO werd gespaard en kwam in de tweede helft nog langszij. Toch zal deze puntendeling anders voelen dan de 3 voorgaande gelijke spelen. S.C. Stiens speelde een sterke eerste helft en liet toen zien wat ze kunnen. Daarmee kunnen trainer Rudi van der Burg en spelers verder.

Rudi van der Burg had gekozen voor een meer individuelere benadering en misschien zag je dat in de wedstrijd wel terug. De toeschouwers zagen in ieder geval een heel ander S.C. Stiens dan in de afgelopen wedstrijden. Vanaf de eerste minuut was er veel energie en iedereen gaf veel druk naar voren, waardoor CVVO geen moment rust kreeg. CVVO probeerde het voetballend wel, maar speelde maar met 3 verdedigers en dat was tactisch niet zo handig tegen een gedreven Almer Hietkamp. Door de schorsing van Jordy Weykamp stond Pieter Elgersma naast Doeke in het centrum en gezegd mag worden dat dit centrum sterk speelde. Doeke speelde ook weer eens zoals we van hem gewend zijn. Sterk in de duels en altijd proberen voor zijn man te komen. Die opdracht hadden ook beide backs Stefan Oost en Ewoud Bergsma en zij speelden ook een sterke wedstrijd.

Door deze speelstijl werd CVVO goed opgejaagd en als dan ook de aanvallers Arjen Dotinga en met name Almer op alle ballen afgaan is het prettig voetballen. In de 6e minuut werd een sterke opening beloond met een prachtig doelpunt van een evenzo mooie aanval. Almer werd prima in de hoek aangespeeld, waardoor er meteen dreiging was. Hij dribbelde rustig op en hoorde de vrijstaande Gerrit Winkel roepen die daarna prachtig de keeper kansloos liet. Eindelijk kwam het eerste doelpunt van de wedstrijd eens van S.C. Stiens. Dat gaf vertrouwen en S.C. Stiens kreeg in de eerste helft kansen op veel meer. Al kort na de 1 – 0 kregen Gerbrand Sinnema en Almer weer 100% kansen. Het had dus zomaar 3 – 0 kunnen staan. De spelers van CVVO beseften dat ook want meerdere keren vroegen ze aan elkaar of ze al wakker waren.

CVVO kwam wel wat beter in de wedstrijd en kopte ook een keer op de lat, maar de verdediging van S.C. Stiens stond verder goed. Veel echte wapenfeiten waren er aan de kant van CVVO in de eerste helft niet te noteren. Toch zagen we heus een ploeg die gaat meedoen voor de titel, maar we zagen dus ook een S.C. Stiens dat elke ploeg aan kan. Kort voor rust had ook Almer weer een grote kans na een goede omschakeling. Dat het maar 1 – 0 met rust stond mag S.C. Stiens zich dan toch aanrekenen al zal de trainer van CVVO daar ander oordeel over hebben.

Na de rust was de verslaggever niet meer aanwezig en was het spelbeeld anders. Natuurlijk herstelde CVVO zich en moest S.C. Stiens achteruit. Een ingeschoten maar discutabele strafschop in de 60ste bracht CVVO langszij. CVVO kreeg meer kansen, maar iwst niet meer te scoren. Een verbeten S.C. Stiens hield stand en kreeg met 1 punt misschien wel te weinig. Had S.C. Stiens koploper gestaan was het gevoel natuurlijk anders geweest, maar nu overheerste het goede gevoel. Maar eindelijk was het weer eens een goede wedstrijd van S.C. Stiens. Natuurlijk is S.C. Stiens geen koploper, maar met deze inzet en vorm had S.C. Stiens al niet zoveel verliespunten gehad als we nu wel hebben. Toch kunnen spelers en trainer hiermee verder. Trainer Rudi van der Burg was met name tevreden over het spel van Huub Klijnsma en beide backs Stefan en Ewoud. Na de kritiek mag het geluid over spelers en het team ook eens positief zijn. Volgende week de mooie wedstrijd tegen SV Marum. Ook een voetballende tegenstander die tegen S.C. Stiens nog iets recht willen zetten. Tot zaterdag met hopelijk weer positief nieuws.