S.C. Stiens 1 doet wat het moet doen en wint van Nijland 1

Voor de trouwe fans van beide teams was het deze middag langs de lijn bikkelen. Beide ploegen slaagden er niet in goed voetbal te spelen, maar dat was waarschijnlijk van beide trainers ook niet de opdracht. Het enige wat telde waren de 3 punten. S.C. Stiens mocht deze na 90 minuten bij het saldo optellen. De 2 – 0 overwinning was terecht en zeer gewenst.

S.C. Stiens verdeelde beide doelpunten keurig over de speelhelften. Voor de rust was het spel van S.C. Stiens nog best aardig. Gerbrand Sinnema wist in een vol strafschopgebied de 1 – 0 te scoren. Nijland stelde daar niet veel tegenover. Voor de rust kreeg S.C. Stiens meerdere goede kansen, maar ze wisten het net niet te vinden. Na de rust werd het spel er niet beter op. S.C. Stiens was iets sterker, maar minder gevaarlijk. Tegen een ploeg als Nijland is het dan oppassen, want in de omschakeling zijn zij zeer bedreven. Zo nu en dan werd het wat dreigend voor het doel van Willem Timo Rauwerda, maar 100% kansen konden we niet noteren.

Wel weer aan de kant van S.C. Stiens. Almer Hietkamp zag 1x Stefan de Vries over het hoofd en schoot rakelings naast. Iets later zag hij op bijna identieke wijze Stefan wel staan [of schoot hij weer?] en die wist zijn been er nog maar tegen te krijgen en besliste daarmee de wedstrijd. De 3 punten zijn zeer belangrijk. Een totaal van 16 punten voor de winterstop. 2x 16 is 32, maar is waarschijnlijk niet genoeg. De 2e seizoenhelft zal anders moeten en daar maken we ons na de winterstop weer voor op. In de winterstop volgt een terugblik op de 1e seizoenshelft.