Rondje langs de velden S.C. Stiens JO 19-1 en JO 19-2

Op deze prachtige zaterdag moest onze JO19-1 ( voorheen A1 ) aantreden tegen het sterk begonnen Franeker. In de bekercompetitie hadden onze mannen na twee prima overwinningen aan een gelijkspel tegen Hardegarijp genoeg maar helaas verloren ze van hun zelf, dat kan namelijk ook. De eerste competitiewedstrijd tegen Blauw-Wit werd met 0-2 gewonnen maar het spel was zeer matig en erg slordig. Dan Franeker dat zowel in de beker als in de eerste competitiewedstrijd alles met zeer ruime cijfers had gewonnen en dus met veel vertrouwen naar Stiens kwam. Het begin ging aardig gelijk op en al snel bleek dat Franeker zo snel mogelijk de diepte zocht om zo hun sterke en snelle spits te bedienen. Helaas voor hem bleek Teun in bloedvorm te zijn en was hij zijn tegenstander keer op keer de baas.

Na een kleine twintig minuten spelen schiet een verdediger van Franeker de bal tegen zijn hand aan en de bal gaat op de stip. De keeper weet het schot van Maarten te stoppen maar de 11 meter moet overgenomen worden i.v.m. het te vroeg bewegen van de goalie. Opnieuw Maarten achter de bal en nu is het wel raak 1-0 en als even later Danny de bal uit een corner in één keer in de goal schiet staat er een riante 2-0 op het scorebord. Ook Franeker krijgt een paar kansen maar Dennis laat zien dat hij in een blakende vorm verkeerd.

Direct na de rust valt de beslissing nadat de doelman van Franeker een hoge bal loslaat en Maarten er als de kippen bij is om de bal in de lege goal te schieten 3-0. Franeker probeert het wel maar gevaarlijk worden ze nauwelijks en Stiens is te gehaast in de counter waardoor er voor de beide goals weinig meer gebeurd. De laatste twintig minuten komen Nanne en Maurice nog in het veld en zij hebben in de vorige wedstrijden laten zien dat ze prima mee kunnen in de JO19-1. Net voor tijd reageert Arjen alert op een te korte terugspeelbal en maakt het feest compleet 4-0. Een mooie overwinning met bij vlagen prima veldspel en een geweldige inzet op één van de medeconcurrenten voor de titel.

S.C.Stiens JO19-2 speelde om 14.30 tegen Oosterlittens en dit werd een spannende en enerverende partij voetbal. Na vijftien minuten aanvallen stond er een 0-2 achterstand op het scorebord, twee misverstanden werden direct afgestraft terwijl onze mannen enkele riante kansen onbenut lieten. Toch weet Nick de aansluitingstreffer te maken en laat de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Met een 2-2 ruststand is er weer van alles mogelijk en na de pauze gaat JO19-2 vrolijk op zoek naar een derde treffer. Kansen zijn er zeker maar de afwerking laat te wensen over en wat je dan altijd ziet is dat de tegenstander aan één kans genoeg heeft en het staat tegen de verhouding in 2-3. Maar lang kunnen de gasten niet genieten van de voorsprong want Wessel maakt na een mooie actie weer gelijk 3-3.

Met nog vijftien minuten op de klok gaat de JO19-2 op jacht naar nog een doelpunt en na goed doorlopen van Robert op de keeper is er dan eindelijk een voorsprong. De 4-3 zal niet meer weggegeven worden en als de prima fluitende Jeroen Mulder voor de laatste keer fluit

is de eerste overwinning een feit. Een verdiende overwinning en een mooi begin van de competitie