Reiger Boys – S.C. Stiens 0-2

S.C. Stiens vrouwen speelde zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Reiger Boys in Heerhugowaard. De wedstrijd was vorige week afgelast vanwege Corona bij Reiger Boys. Er werd gespeeld op een moeilijk te bespelen grasveld. Door één doelpunt vóór en eentje na de rust werd er een verdiende overwinning behaald door de S.C. Stiens. Voorlopig staan de vrouwen op een mooie vierde plaats in de competitie en kan er weer even naar boven gekeken worden.

De score had hoger kunnen uitvallen als de voorwaartsen bij Stiens deze middag iets nauwkeuriger met de kansen waren omgesprongen. De goede keeper van Reiger Boys, Floor Ursem, was hierbij ook een aantal keren een sta in de weg. Reiger Boys kreeg via Marouscha Ruiter in de eerste helft wel een mooie kans, maar gelukkig wist keeper Ingrid Kars van Stiens de bal buiten het doel te houden. Een paar hoekschoppen van Reiger Boys zorgden nog voor het meeste gevaar.  Na een ongelukkige botsing met Janneke moest de ongelukkige Aniek Heemstra van Reiger Boys het veld geblesseerd verlaten. Hopelijk valt het mee!

In de tweede helft probeerde Reiger Boys, door steeds iets hoger druk te zetten, het Stiens lastiger te maken. Dit lukte af en toe en uit een goede kans werd gelukkig voor Stiens de bal voorlangs geschoten. Tegelijk moest men bij Reiger Boys steeds attent blijven, omdat Stiens steeds snel de bakens wist te verzetten. Het bleef echter bij maar één doelpunt in de tweede helft voor Stiens en dit was een klein wonder gezien het aantal kansen. Er was nog wel een curieus moment bij een doelschop, waarbij keeper Ingrid Kars uitgleed. De direct door een Reiger Boys- speler retour verzonden bal kon nog net door Ingrid buiten de palen worden gehouden. Zo eindigde de wedstrijd in een toch wel verdiende 0-2 overwinning voor S.C. Stiens.