Oranje Nassau – S.C. Stiens 0-1

Het lijkt op de valreep een sneu verhaal te worden voor Oranje Nassau. Nu het einde van de competitie nadert lijkt ACV (1-2 winst bij Barendrecht) er alsnog met de titel vandoor te gaan, terwijl ON het hele seizoen bovenaan heeft gestaan. Blessures bij enkele bepalende spelers als een Carolien Vegter en Bobby Dijkstra, zorgen ervoor dat men problemen heeft gekregen met het scoren. (Bobby Dijkstra was overigens wel de hele wedstrijd van de partij). S.C. Stiens had uiteindelijk aan één doelpunt voldoende om te winnen van de koploper in Groningen!

Het spel van Oranje Nassau ligt S.C. Stiens op één of andere manier altijd  wel. Dit in tegenstelling tot een ACV waar S.C. Stiens het altijd moeilijk tegen heeft. ON had geleerd van de wedstrijd in Stiens. Men gaf achterin deze keer weinig ruimte weg en hield steeds voldoende mensen achter de bal. Stiens speelde het zelfde spelletje en zo ontstonden er aan beide kanten maar weinig kansen. Van beide teams werd er terecht een doelpunt afgekeurd en zo gingen beide teams met een 0-0 stand aan de thee!

ON stond al vroeg weer op het veld. Gelijk vanaf de aftrap probeerde men met een diepe hoge bal de verdediging van Stiens te verrassen! Dit lukte echter niet. Wat opviel tijdens de wedstrijd was dat er aan ON-zijde veel blessure -behandelingen nodig waren.  Uiteindelijk zou de wedstrijd met 9 minuten blessuretijd worden verlengd. In de 56 e minuut was Stiens op een 0-1 voorsprong gekomen. Een actie van Janneke Ennema op rechts, eindigde in een voorzet die prima door Sam Bosma werd binnen gekopt. Bij Stiens beperkte men zich daarna tot het vasthouden van de voorsprong! ON wisselde nog een aantal keren en kreeg kansen. Tot twee keer toe bracht de paal een keer redding voor Stiens. Bij Stiens bleef men achterin rustig voetballen en het lukte ON niet meer om nog langszij te komen. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor S.C. Stiens.

Volgende week speelt S.C. Stiens in Amsterdam tegen Wartburgia 2. Oranje Nassau neemt het in Friesland op tegen Heerenveense boys!