Leeuwarden Zwaluwen 1 te sterk voor S.C. Stiens 1.

De inzet was al vele malen beter dan in de verloren wedstijd tegen Tonego, maar dat was niet genoeg voor één of meer punten tegen het ambitieuze Leeuwarden Zwaluwen. S.C. Stiens is door wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen en huidige blessures nog zoekende en daar profiteerde Leeuwarden Zwaluwen van. Daarmee doen we ze mogelijk wel te kort, want ze hebben een degelijke ploeg met enkele zeer goede individuele spelers, maar we hoeven onszelf ook niet te kort te doen.

In de eerste helft was de wedstrijd eigenlijk al beslist door 2 goals van Arton Musliu. Die achterstand kon S.C. Stiens niet meer goed maken. Almer Hietkamp viel daarnaast ook weer geblesseerd uit en dan mis je aanvallend toch ook drift en goals. Na de rust probeerde S.C. Stiens het wel, maar de goede eindpass ontbrak en Leeuwarden Zwaluwen was meestal ook net iets slimmer en vaardiger. Zij zullen nooit echt het gevoel hebben gehad dat deze overwinning niet mee zou gaan naar Leeuwarden. Waarschijnlijk ook niet nadat Jorrit Bergsma uit een strafschop de 1 – 2 maakt. Het lukte S.C. Stiens daarna niet om de Zwaluwen echt onder druk te zetten. De wil was er zeker wel, maar finesse en snelheid van handelen ontbrak. Wanneer de goed spelende Robbin Kleefstra op prachtige wijze de 1 – 3 maakt is de wedstrijd wel gespeeld.

S.C. Stiens hoeft na 2 verliespartijen beslist niet te wanhopen. De geblesseerde spelers Almer, Jordy Weykamp en Stefan Oost zullen op korte termijn niet beschikbaar zijn, maar anderen staan er wel. Volgende week speelt S.C. Stiens uit tegen het sterke Joure.