Knap herstel JO19-1 na zepert in Damwoude

Afgelopen zaterdag moest de JO19-1 naar CVVO de nummer 2 op de ranglijst en dat beloofde een moeilijke wedstrijd te worden. De voorgaande wedstrijd tegen SJO Broeksterwouden was met 5-3 verloren na een zeer slechte 1e helft waarin geen overtuiging en strijd was te bespeuren. Na 20 minuten met 10 man, 3-0 bij rust en na 60 minuten 5-0 achter. Het laatste half uur weer 10 tegen 10 en toen zagen we een team wat iets recht wou zetten met als gevolg nog 3 doelpunten. Niet genoeg voor een punt en dat zou gezien de wedstrijd ook niet verdiend zijn geweest.

Dan afgelopen zaterdag, aangekomen in Lemmer was het op het sportcomplex aldaar één en al rust. Slechts twee wedstrijden gingen door op een prima bespeelbaar maar zwaar veld. De eerste twintig minuten waren voor Stiens, na het missen van twee opgelegde kansen was het dan toch raak via een doelpunt van Jelle, die een prachtige fraaie trap van Luuk schitterend in de uiterste hoek kopte. Een verdiende voorsprong van een zeer geconcentreerd spelend Stiens. Na het doelpunt nam CVVO het initiatief en hadden we steeds meer moeite om de bal in de ploeg te houden. Het resultaat was veel lange ballen naar voren en hopen dat onze mensen voorin gevaarlijk konden worden. Timo speelde op rechts op het slechtste gedeelte en kwam mede hierdoor niet aan acties toe. Stefan vocht verbeten duels uit met zijn tegenstander en Hotze had een paar prima acties in huis waaruit we helaas niet konden scoren. Omdat de achterhoede deze keer zeer scherp stond te verdedigen kreeg Harmen eigenlijk niks te doen en gingen we de rust in met een 0-1 voorsprong die op basis van de kansen ook verdient was. Het eerste kwartier van de tweede helft hadden we het moeilijk, CVVO viel aan en op het middenveld hadden Luuk, Nanne en Lars het zwaar en moesten teveel achter hun man aan lopen om zelf aan voetballen toe te komen. Gelukkig stonden de backs Ruben en Maurice hun mannetje en won Teun bijna alle duels van de behendige spits. Jelle dichtte de gaatjes en was heer en meester in de lucht en Harmen kreeg hierdoor eigenlijk nog steeds weinig te doen. Langzaam maar zeker kwamen we zelf weer meer aan voetballen toe en konden we er een paar keer gevaarlijk uit komen. Dan een diepe bal op Timo deze wordt door hem prima ingeschat en nadat hij de laatste man voorbij is wipt hij de bal prachtig over de uitgelopen doelman heen en brengt de stand op 0-2. CVVO gaat dan één op één spelen en krijgen we steeds meer ruimte. Nadat CVVO een bal op de lat schiet, slaan we in de counter toe, Timo om twee man heen en wordt dan onderuit gelopen, de scheids staat er bovenop en de penalty wordt door Stefan hard ingeschoten 0-3.

Harmen laat zien dat hij lekker bezig is en tikt de bal uit de kruising tegen de buitenkant paal en toont aan dat de nul deze zaterdag heilig voor hem is.  Dan krijgen Hotse en Nanne nog de kans om de score uit te breiden maar beiden missen helaas alleen voor de keeper.  In de laatste minuut gaat Stefan zijn zoveelste duel aan met zijn tegenstander, die aardig gesloopt was door onze sterke spits en ook Stefan wordt onderuit gehaald en wederom gaat de bal op de stip. Stefan schiet ook deze bal perfect in de hoek en het is 0-4 en tevens ook het einde van deze heerlijke wedstrijd, waarbij Wessel ondanks zijn zwaar gehavende gezicht prima inviel en voor veel power zorgde. Een groot compliment aan het hele team voor de inzet, waarbij iedereen alles heeft gegeven en er revanche werd genomen voor de slappe wedstrijd  tegen Broeksterwouden. Met 12 uit 8 doen we goed mee in deze onvoorspelbare competitie waarin alles heel dicht bij elkaar staat en we veel punten zullen moeten halen om uit de onderste regionen weg te blijven. Zaterdag spelen we de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen de nummer laatst Heerenveense Boys. Bij winst slaan we een behoorlijk gat en van onderschatting mag geen sprake zijn. Maar zo spelend als afgelopen zaterdag moet het lukken om de punten thuis te houden.

Graag tot zaterdag op It Gryn aanvang 10.30 uur.