Joure wederom kanonnenvoer voor S.C. Stiens MO19.

De eerste twintig minuten leek het er niet op, wederom met acht spelers die al een wedstrijd in de benen hadden werd er gespeeld tegen Joure. Ditmaal waren de wedstrijd gelijk achter elkaar aan. Geen rust en gelijk door maar uiteraard wel rekening houdende met de speelsters en het wisselen. Enfin, de eerste twintig minuten waren onrustig, onnauwkeurig en bovenal laks en laconiek. Het niveauverschil was er maar dit moet je wel uitdrukken in de score, kansjes waren er wel maar doelpunten niet. Julia brak echter de ban… of Chantal, het tweede doelpunt was ook voor een van deze twee. Laten we het erop houden dat beide gescoord hadden toen het 2-0 stond. Een knal van Brecht bracht de stand op 3-0, tevens de ruststand. Bij vlagen waren er prachtige combinaties te zien, dat maakt supporters en begeleiding blij en geeft de spelers vertrouwen. Waar voor de winterstop werd meegegaan in het spel van tegenstanders, wordt het spel nu zelf bepaald. Er wordt een ontwikkeling doorgemaakt die een ieder deugd doet. MO17 spelers passen zich prima aan en doen prima mee.

In de tweede helft waren er nog vijf doelpunten te zien, Joure mocht er een maken na een foutje achterin. Er werd een ferme rondo ingezet, helaas werd er een slippertje gemaakt en kon de aanvalster van Joure de bal in een leeg doel lopen. Echt getest werd Rixt niet, terugspeelballen waren het enige wat zij te doen had en zij liet zien hiermee prima te kunnen omgaan en het spel voort te zetten. De 7-1 van Chantal was wellicht het hoogtepunt van de wedstrijd. Een aanval over vele schijven, zonder tussenkomst van Joure, met als bekroning een doelpunt. Er wordt al enige tijd prima getraind en dit is terug te zien op de zaterdagen, aan het einde van het seizoen kampioen worden zou dan ook echt een fantastische beloning zijn. Eerst een midweekse wedstrijd bij ONB, de vorige wedstrijd was het beeld vrij eentonig. Een Stiens acterend op de helft van ONB maar een keepster die een gigantische sta in de weg was. Dinsdag weer vol aan de bak, balletje laten gaan maar vooral plezier hebben.