JO11-1 pakt 3e prijs Milk Boarding Toernooi

In 2016 kwam ik als leider van F1 in contact met de toernooicommissie van het Milk Boarding toernooi Groningen. Het enthousiasme is inmiddels overgebracht naar vele jeugdleiders, wat heeft geresulteerd in een ruime deelname vanuit onze club. Sinds de deelname van F1 van 2016, die toen met de hoofdprijs naar huis gingen, schrijven steeds meer teams van SC Stiens zich in voor dit toernooi. Het goed georganiseerde toernooi wat tijdens de kerstvakantie wordt gehouden, is voor onze jeugdspelers een leuke en sportieve break tijdens de winterstop. Er wordt gevoetbald in verschillende klassen, zodat tegenstanders aan elkaar gewaagd zijn.

Het spel wordt gespeeld in een soort van kooi, met rondom boarding en netten. Dit maakt het tot een intensief spelletje. De eerste wedstrijd is dat ieder jaar weer even wennen. Het duurt even voordat spelers in de gaten krijgen dat de boarding ook gebruikt kan worden als medespeler waarmee een één-tweetje gemaakt kan worden.

SC Stiens JO11-1 speelde 5 Poule wedstrijden. Om verder door te gaan in het toernooi moesten ze eindigen bij de bovenste twee. Het Drentse HOC uit Odoorn was de eerste tegenstander. In een spannende wedstrijd, waarin het in het begin zoekende was naar speltechniek werd na een 2-3 achterstand de stand in de laatste seconde van de wedstrijd gelijk getrokken tot 3-3. De tweede poule wedstrijd moeten de jongens zich opmaken tegen VV Beien. Gezien de lengte van spelers allen tweede jaars. Een pittige tegenstander dus. En dat was in de wedstrijd ook wel te merken. Hoewel SC Stiens op voorsprong kwam, werd al snel duidelijk dat de teams aardig aan elkaar gewaagd waren. Het snelle spel ging dan ook op en neer. Doelpunten vielen er aan beide kanten Stiens miste een aantal keren het doel door snoeihard de paal en lat te raken, maar kon niet voorkomen dat ze de meerdere moesten erkennen in het Drentse gezelschap. Met 3-2 werd de tweede poule wedstrijd verloren.

In de wedstrijd had Jorn Jelle Bremer een blessure aan de enkel op gelopen. En uit voorzorg werd besloten om hem aan de kant te houden, mede gezien het feit dat de enkel al aardig dik begon te worden. De organisatie zag de teleurstelling in de ogen van onze jeugdige speler en hing hem als troost een echte medaille om de nek. Zo had ook Jorn zijn aandenken voor deze dag te pakken. Voor de overige jongens was dit een extra motivatie om uit de overige poule wedstrijden een goed resultaat te halen.

De derde Poule wedstrijd werd gespeeld tegen HFC ’15 uit Hoogkerk. Deze werd met een klinkende overwinning van 7-2 afgerond. De vierde Poule wedstrijd werd een streekderby tegen de 1e klasser St. Annaparochie. St. Anna en SC Stiens maken het er doorgaans altijd een leuke wedstrijd van, maar dit keer trok SC Stiens aan het langste end. Een mooi resultaat van 4-1 werd genoteerd in de uitslagen. Door winst op St Annaparochie had SC Stiens alles in eigen hand om zich te plaatsen voor de halve finales. Alles zou in de laatste poule wedstrijd uit de kast moeten worden gehaald. En dat gebeurde. In een zeer goede wedstrijd met snel overspel werd de hoogste uitlag van de dag genoteerd. Hoogezand werd met 14-1 afgedroogd. De kruisfinales waren hiermee gehaald.

In de halve finale troffen de jongens 1e Klasser Frisia. Een wedstrijd waarin de twee vrienden uit Stiens; Joran Keizer en Kars Meijer elkaar als tegenstander zouden treffen. Het klasse verschil was net iets te groot en met de vorige wedstrijd nog in de benen ging de winst naar Frisia. Direct na wedstrijd omhelsden de vrienden Joran en Kars elkaar en wensten ze elkaar succes bij de volgende wedstrijd.
SC Stiens kon door winst in de troostfinale nog beslag leggen op een mooie derde prijs door te winnen van Harkstede. In een mooi duel werd deze wedstrijd met een 5-3 winst afgesloten.

De derde prijs was binnen! Een mooi resultaat op een geweldig goed georganiseerd toernooi.