Bekeravontuur JO11-1

Woensdagavond om 18:45 uur stond de bekerwedstrijd thuis tegen Drachtster Boys op het programma. Een tegenstander van enig formaat wat uitkomt in de hoogste divisie van de 1e klas. Om uit te komen in de eindfase, waarin 16 teams uit Friesland, Groningen en Drenthe de strijd mogen voortzetten, was ons team uitgeloot voor een extra tussen ronde. Helaas was de tegenstander van vanavond een maatje te groot.

Algemeen kan gezegd worden, dat het bekeravontuur voor ons relatief jong team een hele mooie ervaring is geweest. Volgend jaar komen de meeste spelers van ons team wederom uit in JO11. Deze ervaring hebben ze alvast op zak. Voor onze gastspeler Jort van der Kooi en onze vaste waarde Jorn Jelle Bremer geldt zelfs dat ze dit nog twee seizoen in JO11 mogen meespelen.
De wedstrijd beleefde in de eerste helft een stormachtig eerste kwartier. Drachtster Boys overrompelde SC Stiens JO11-1 volledig. Binnen een halve minuut na aftrap werd met goed combinatie voetbal ons middenveld en achterhoede aan de kant gezet. Aan de vroege 0-1 voegde de jongens uit Drachten er nog eens 4 aan toe. En dat alles in een tijdsbestek van 14 minuten. Met een 0-5 achterstand, die als een mokerslag binnenkwam, was het de kunst om de vechtlust aan boord te houden. SC Stiens toonde veerkracht en herenigde zich goed. Niet als vroeg aangeschoten wild, maar als groep werd het beste naar boven gehaald. Na het Drachtster-kwartiertje, was het de beurt aan SC Stiens. Met goed overspel en de druk naar voren werd ook de keeper van de tegenstander bereikt. Dit gaf de jongens moed die de aanval bleven opzoeken. De jongens uit Drachten, hadden even gas terug genomen, en zagen dat SC Stiens zich nog niet gewonnen gaf. De doorbraak van SC Stiens werd in de 16e minuut met een iets te hard aangetrokken handrem gestopt, wat resulteerde in een penalty. Sander Zondervan legde de bal op de “stip”. Sander, die voorafgaand aan de wedstrijd in de kleedbox blaakte van zelfvertrouwen, haalde zijn gram. 1-5. In de laatste 10 minuten van de eerste helft ging het spel over en weer, maar werd er verder niet meer gescoord. Het was duidelijk, de jongens van beide teams waren toe aan een beker ranja. Dit gaf te trainers de kans om de boel weer scherp te zetten voor de tweede helft.

Sander nam de jongens mee naar het eerste kwartiertje van de wedstrijd. De eenvoud waarmee de jongens uit Drachten ons team overrompelde werd vertaald naar de trainingen. De jongens luisterden met geconcentreerde koppies naar hun leermeester. De jongens waren het met de trainer eens. Een wedstrijd is pas gespeeld als de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje blaast. Na een positieve vertaling met Marco Veratti als voorbeeld, werden de jongens weer naar het veld gestuurd.

Het was duidelijk dat SC Stiens JO11-1 hun gasten niet nog eens “haags-kwartiertje” zouden gunnen. Toch moest ons team in de tweede helft nog twee tegen treffers incasseren. Dat het er niet meer zijn geworden is te danken aan inzet van spelers en onze keeper. De vechtlust bleef aanwezig gedurende de gehele tweede helft aanwezig. In diverse pogingen werd de aanval keer op keer opgezocht. Met nog 5 minuten op de klok wist Lars van der Pol de eindstand op 2-7 te zetten. De felicitaties gaan uit naar onze tegenstanders, die vanavond duidelijk de overhand hadden. De ingrediënten van deze wedstrijd en ervaring wordt weer meegenomen naar de trainingen en het vervolg van onze competitie. De complimenten gaan uit naar de spelers van SC Stiens, die ondanks een super snelle achterstand toch met opgeheven hoofden bleven voetballen.
Na een rijtje van 0-15 tegen Beetgum, 2-6 tegen Berlikum, 3-0 tegen VIOD, en 6-1 tegen SJO Burgum is met 2-7 een einde gekomen aan ons mooie en leerzame avontuur.