Algemene update ZA4

Lieve Henk – Jan,

Wat fijn een teken van leven van je te vernemen nu je me na al die jaren op eigen benen laat staan in Ut Vierde. Het moet gezegd dat ik mijn ‘grote’ broer mis binnen en buiten de lijnen en voor diehard supporter Geale is het nu een grote uitdaging zijn beide zoons te kunnen aanschouwen in de krochten van het amateurvoetbal. Spannend waar zijn keus op gaat vallen, de kwaliteit van Ut Vierde of het (leed)vermaak van de pensionado’s van zaterdag 6?

Het is wel wennen dit seizoen zonder de oude glorie van Ut Vierde. Uiteraard hebben we wat meer ruimte in de kleedkamer zo zonder rollators en looprekken, maar dat kan ook liggen aan het nog altijd dalende opkomstpercentage. Lijder Gerard was daar na twee wedstrijden zó klaar mee, dat hij een multifunctionele voetballer uit het derde heeft opgevist zodat we iemand hadden die én overal op het veld terecht kan én er elk weekend is. Deze altijd aanwezige aanwinst heeft zich direct prima aangepast aan Ut Vierde, aangezien hij al na de winterstop zijn debuut gaat maken omdat hij druk is met verhuizen.

We hebben nóg een goeie aanwinst binnen weten te hengelen. De helft van jullie twee centrale Jannen heeft een broer; Arjen. Qua spel lijkt hij erg op de gestopte Jorrit, maar het verschil is dat Arjen de tegenstander voor de voeten loopt in plaats van zijn eigen medespelers. De eerste wedstrijden vormt hij samen met zijn naamgenoot Arjen ‘doe mij maar een helftje’ XXElzinga een onverzettelijk duo centraal achterin. Normaal staat daar Michiel Kingma, of beter gezegd de overgebleven kilo’s van Michiel Kingma. Die mag tegenwoordig alleen maar voetballen onder windkracht 4, daarbuiten is hij goed te gebruiken als cornervlag.

Positief punt dit seizoen is dat de backs en middenvelders zonder piep in de oren de derde helft in kunnen rollen. Nadat Roel zijn carrière had beëindigd en na 1 week thuis bij de vrouw de stramme spieren voor lief nam en zijn carrière nieuw leven inblies bij jouw teampje, genieten wij van het ontbreken van zijn redelijk aanwezige wijze van coaching. Uiteraard moesten wij wel op zoek naar een vervanger in de laatste linie en zijn daarbij uitgekomen bij Sjouke. Je had alleen wel even eerder kunnen aangeven dat Roel links was, want onze scouting is nu wederom aangekomen bij een speler met neutrale benen. Conditie heeft Sjouke gelukkig wel dus is het een topaanwinst te noemen.

En weet je wat HJ? Wij hebben dit seizoen maar liefst twee keepers! In zijn niet aflatende drang naar wisselen vond lijder en keeper Gerard zichzelf ineens op de bank en dus werd het tijd voor een backup. Deze versterking is daarnaast een waardig opvolger van jou te noemen want een witte baard, puntmuts en een kruiwagen of vishengel zou ook hem niet misstaan. Maar goed, het gaat als keeper niet om de lengte maar wat je ermee doet en dus mag Rick L. ons doel verdedigen, mits het gras kort genoeg gemaaid is.

In de volgende verslagen meer over onze persoonlijkheden in de selectie, nu even kort over onze prestaties. Die zijn goed te noemen HJ. In de competitie zijn we zelfs ongeslagen en zonder puntverlies! Ook de 1e bekerronde zijn we ongeschonden doorgekomen maar na een nipt 2-8 verlies tegen Trynwâlden 2 in de 2e ronde kan de focus op de competitie. Daarmee blijkt onze zet van het verspreiden van de Broersma-kwaliteit over meerdere teams een uitstekende, want zowel ZA4 als ZA6 staat fier bovenaan.

Henk – Jan, ik kijk uit naar je volgende verhaal over je avontuur bij de vroege veertigers van ZA6.

Jelmer