Rondje langs de velden bij de JO19-1 en JO19-2

Spannende topper terecht gewonnen door S.C. Stiens

Afgelopen zaterdag stond de topper tussen Stiens en DFC op het programma en na de onverwachte nederlaag van vorige week moesten onze gasten winnen om aansluiting te houden. Dat het meer was dan de wedstrijd tussen de twee beste ploegen van deze competitie was van te voren wel bekend. Het was ook een wedstrijd tussen twee ploegen die al vele boeiende en op het scherpst van de snede gespeelde wedstrijden tegen elkaar hebben gespeeld en waarbij de emoties ook nog wel eens hoog willen oplopen.

Het was zaterdag niet anders, beide ploegen begonnen direct met hoog druk te zetten en de middenvelders gaven elkaar weinig tot geen ruimte, waardoor de lange bal regelmatig gegeven moest worden. Het hobbelige en gladde hoofdveld zorgde er mede voor dat goed combinatievoetbal erg moeilijk was en omdat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren ontstond er een boeiend duel. Een tegenvaller was het uitvallen van Edser die al na 10 minuten aangaf niet verder te kunnen. Erik-Jan kwam op de plaats van Arjen en Arjen op de plaats van Edser waardoor we een erg aanvallend middenveld hadden en Luuk nu alleen voor de controle moest zorgen.

Na twintig minuten kregen we de eerste echte kans via Timo die een prachtige pass vanaf het middenveld prima aannam maar alleen voor de keeper net naast de verkeerde kant van de paal schoot. Even later zagen we nog een mooie actie van Arjen die de bal over de uitlopende keeper wou stiften maar het uitgestoken been van de verdediger zorgde ervoor dat de bal net naast ging. Omdat DFC eigenlijk geen één echte kans creëerde was de logische ruststand 0-0.

Na de pauze sloeg de vlam al snel in de pan door de tweede gele kaart voor Danny die na een fluitsignaal voor buitenspel de bal tegen de reclameborden van zijn vaders bedrijf schoot en mocht vertrekken. Niet een slimme actie en volgens de regels kan je daar een kaart voor geven, waar een mondelinge waarschuwing ook had gekund.

Met nog ruim 35 minuten op de klok moest Stiens met 10 man verder en zoals je zo vaak ziet komen er dan extra krachten vrij. Wessel zakte vanuit de spits terug naar het middenveld en Timo en Erik bleven de verdedigers opjagen waardoor DFC nog steeds moeite had om rustig op te bouwen. Dan een diepe bal op Wessel die alleen het strafschopgebied ingaat en door een felle sliding van de verdediger op de bal, mee wordt genomen en tegen de grond gaat. De bal gaat op de stip en wederom lopen de emotie hoog op maar nu aan de kant van DFC. Maarten de vaste penalty nemer blijft gelukkig koel en schiet de bal onhoudbaar in de goal 1-0.

De net teruggekeerde Jelle komt dan uit tactische overwegingen in het veld voor Erik en gaat op het middenveld spelen waardoor Wessel met zijn snelheid en loopvermogen weer in de voorhoede terecht komt. Stiens begint steeds beter te spelen en het is niet te zien dat ze met een man minder spelen, de achterhoede geeft nog steeds niks weg en door de ruimte die we krijgen komen we er af en toe gevaarlijk uit.

Een prachtige actie van Arjen die twee man passeert en dan het overzicht behoudt en de bal breed legt op Timo, zorgt dan voor de verdiende 2-0 voorsprong. Gelukkig voor Stiens is de trainer van DFC na de 1-0 voornamelijk bezig met de beslissingen van de scheidsrechter en niet met zijn team waardoor de spelers maar niet weten hoe ze de man meer situatie moeten uitbuiten.

Met nog een kleine twintig  minuten te gaan krijgt Arjen (2 ) bij een sliding een knie van zijn tegenstander in het gezicht en met een gebroken neus en toegetakeld oog moet hij de wedstrijd staken. Weer moet Hendrik zijn team omgooien, Wessel gaat op de linksachter positie spelen en de op het laatste moment als 14e man opgetrommelde Nanne Rijpstra komt voorin te staan. Dan wordt het toch nog spannend, een voorzet van rechts is zo scherp gegeven dat hij precies in de kruising belandt en de stand is 2-1. Het laatste kwartier is zeer spannend, DFC probeert het nu alleen nog maar met hoge voorzetten maar gelukkig blijft de achterhoede ook nu koel en dan is er altijd nog doelman Dennis die heerst in de lucht.

Als we ook de 6 minuten blessuretijd hebben overleeft is daar het eindsignaal en is de verdiende overwinning binnen. Een geweldig compliment aan alle spelers die geknokt hebben tot aan het einde toe en goed zijn omgegaan met de druk en spanning die op deze wedstrijd stond. Ook een compliment aan de scheidsrechter die naar eer en geweten heeft gefloten en deze moeilijke wedstrijd tot een goed einde heeft gebracht. Over de tweede gele kaart en de penalty kun je discussiëren maar het is ook een kwestie van accepteren. Man van de wedstrijd hadden we deze wedstrijd niet, die eer krijgt het hele team.

Met 30 uit 10 en een voorsprong van 9 punten op de nummer 2 en 3 staan we er goed voor maar de weg is nog lang. Door de blessure van Arjen zitten we de komende wedstrijden weer heel krap in de spelers en moeten we weer puzzelen. Over 2 weken gaan we naar het onberekenbare Frisia, de ploeg die tegen de bovenste ploegen prima resultaten heeft geboekt, dus zijn we op onze hoede.

S.C. Stiens JO19-2 verliest nipt van koploper AVC

Direct na de wedstrijd van JO19-1, mocht de JO19-2 op het hoofdveld aantreden tegen de trotse koploper uit Sexbierum. Door de terugkomst van Harry Bouma zit dit team nu weer op 15 spelers en dus goed in de spelers.

In de eerste helft was Stiens zeker niet de mindere van de koploper en werd er zelfs een voorsprong genomen door een doelpunt van Maurice. Helaas moest laatste man Jurre met een spierblessure het veld verlaten wat toch wel een aderlating was en nam Harry zijn positie over.

Voor de pauze wordt het dan toch nog gelijk, uit een corner kan de spits na een dekkingsfout simpel de bal inkoppen en dit was niet nodig geweest.

Na de pauze zien we dan toch een ander beeld AVC wordt steeds beter en Stiens gaat steeds minder voetballen, dit kan ook komen door de slechte trainingsopkomst van de laatste weken waardoor de conditie bij meerder spelers niet optimaal zal zijn. Dat de 1-2 dan valt is het gevolg van het overwicht wat AVC in de tweede helft heeft en helaas kan Stiens niet echt meer gevaarlijk worden waardoor er een kleine nederlaag wordt geleden.

Een punt had er zeker in gezeten als we het zelfde hadden kunnen brengen als in de eerste helft maar helaas zat dat er niet in. Toch kunnen we wel concluderen dat JO19-2 prima mee kan komen in deze competitie en nog voldoende punten zal gaan halen.