Rondje langs de velden bij de JO19-1 en JO19-2

Ook Lwd Zwaluwen geen partij voor S.C. Stiens JO19-1

De derde uitwedstrijd in deze competitie was opnieuw in Leeuwarden en na Blauw-Wit en MKV was nu Zwaluwen de tegenstander. Deze tegenstander hadden we in de beker thuis al gehad dus we wisten wat we konden verwachten en andersom bleek dat ook zo te zijn.

Vanaf minuut 1 bleek duidelijk dat Zwaluwen op de counter loerde en trok men zich massaal terug op de eigen helft om zo de ruimtes klein te houden. Met geduld en prima combinaties liet Stiens zien dat we tot de betere ploegen in deze competitie behoren. Onze beide backs maakten dankbaar gebruik van de ruimte die ze kregen en kwamen veelvuldig op en zorgden voor het nodige gevaar. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven en het was gastspeler Niek die met een prachtige pass Timo alleen voor de keeper zette en deze scoorde beheerst de 0-1.

Even later stonden paal en lat nog de 0-2 in de weg, maar viel deze wel uit wederom een mooie pass van Niek op de goed spelende Timo, die de bal prima inspeelde op Arjen die de bal simpel in kon schieten 0-2. Het overwicht was zo groot dat keeper Dennis, onder toeziend oog van zijn altijd aanwezige moeder en vaste supporter alleen een paar terugspeel ballen te verwerken kreeg. Na de pauze verwacht je dan een aanvallender Zwaluwen maar ook nu was het spel gebaseerd op tegenhouden, wat natuurlijk ook kon komen door het goede spel van Stiens.

Het vele balbezit leidde echter niet tot veel doelpunten, die in deze competitie als rijpe appelen uit de boom vallen en dat is dan ook het enige minpuntje van deze wedstrijd. Na het niet krijgen van zeker 1 penalty wordt het dan toch nog 0-3 door wederom Arjen uit misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd en dat is dan tevens ook de uitslag van deze wedstrijd. Ook nu bleek de verdediging onder aanvoering van een zeer solide spelende Maarten een niet te nemen hindernis en is Dennis al 450 minuten en dus nog steeds niet gepasseerd. Met de volle winst uit vijf wedstrijden is de start van de competitie prima en zullen de komende twee wedstrijden uitwijzen hoe sterk we werkelijk zijn. Man of the Match was ditmaal Maarten Klijnsma.

S.C. Stiens JO 19-2 niet opgewassen tegen Friesland JO 19-1

Aan de hand van de uitslagen was wel duidelijk dat Friesland in deze competitie het beste team heeft en dit bleek ook wel in de wedstrijd tegen onze JO19-2. Ondanks het feit dat er helemaal niet zo slecht gespeeld werd was de tegenstander gewoon beter en moet je dat ook kunnen accepteren. Na een 5-1 ruststand werd het uiteindelijk 10-4, waarbij je als positief punt kan noemen dat er wel 4 x gescoord is. Jarno Dijkstra scoorde maar liefst 3x en is daardoor The man of the Match. Na even een paar maanden gestopt te zijn was het mooi om te zien dat Thom er weer bij was en zijn we blij dat hij het team weer is komen versterken.