Wispelturig S.C. Stiens 1vergeet te winnen van CVVO 1

S.C. Stiens heeft zaterdag kansen laten liggen op een belangrijke overwinning op hekkensluiter CVVO. Na 2 inhaalronden weet S.C. Stiens dat ze in ieder geval moeten winnen van ploegen die onder hun staan, want de strijd om degradatievoetbal brandt los en S.C. Stiens 1 moet daarin mee. Een overwinning op CVVO had veel lucht gegeven. Kansen waren er, maar onevenwichtigheid veranderde alles is in de slotfase.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat S.C. Stiens voor de volle winst ging. CVVO moest in de achteruit en S.C. Stiens wilde die snelle goal. Kansen waren er zeker. Een bekeken voorzet van Jordy Weykamp werd knap ingekopt door Jorrit Bergsma, maar de keeper redde goed. Veel aanvallen van S.C. Stiens strandden op de verbeten achterste linie en even dacht S.C. Stiens recht te hebben op een goal. Een VAR had uitkomst kunnen bieden, maar de scheidsrechter besloot in het nadeel van S.C. Stiens. Toch leek het een middag te worden die S.C. Stiens in zijn voordeel moest kunnen beslissen.

CVVO kwam na de sterke openingsfase van S.C. Stiens beter in de wedstrijd en creëerde ook kansen. In de 30ste minuut werd het tegen de verhoudingen in 0- 1. Een aanval werd niet goed weggewerkt uit de 16-meter en de bal viel onfortuinlijk achter keeper Willem Tino Rauwerda. Een tegenvaller voor de ploeg van Rudi van der Burg. De 0 – 1 was ook de ruststand.

Na de rust was S.C. Stiens meteen weer scherp en met veel inzet werd CVVO weer teruggedrongen. Wederom een discutabele bal op de lijn werd door de scheidsrechter in het nadeel van S.C. Stiens beslist, maar het wachten was op de gelijkmaker. In de 55ste minuut was het toch raak. Almer Hietkamp was deze middag een plaag voor de verdediging en hij was het die de gelijkmaker scoorde. Meteen daarna drukte S.C. Stiens door en de sterk spelende Niek Houkes kopte een afgeslagen bal prima over de keeper en zette daarmee zijn ploeg verdiend op een 2 – 1 voorsprong.

De stand was zoals het beeld van de wedstrijd was: S.C. Stiens sterker en het was wachten op de 3 – 1. Sander Kars had hierop de grootste grootste kans. Hij schoot prima in, maar de sterke keeper van CVVO redde zeer knap. Dat had de genadeklap voor CVVO moeten zijn.

In de 74ste minuut kantelde de wedstijd en dat was merkwaardig. Na een onacceptabele opmerking richting de steeds meer twijfelende scheids moest een CVVO-speler met direct rood eraf. De scheidsrechter hield het vreemd genoeg even voor gezien en lastte een afkoelingsmoment in.

Na de wedstrijdhervatting was het kat-in-het-bakkie voor S.C. Stiens zou je zeggen, maar niets was minder waar. De scheidsrechter begon in het voordeel van CVVO te fluiten en CVVO ging opportunistisch spelen. Ze creëerden meer en meer kansen en dat mocht S.C. Stiens zichzelf aanrekenen. CVVO kwam op dat moment zelfs weer gelijk hoogte. Lourens Visser schoot de 2 – 2 diagonaal in.

Na de gelijkmaker herpakte S.C. Stiens zich weer en Almer bracht S.C. Stiens in de slotfase weer op een 3 – 2 voorsprong. Niek zette op rechts knap door een gaf een niet te missen kans aan Almer en hij mistte dan ook niet. De overwinning zou dan nu wel binnen zijn voor S.C. Stiens?

Nee dus. Ewoud Bergsma haalde een speler in de slotfase onderuit. S.C. Stiens beklaagden zich massaal over de toegekende strafschop, maar deze werd doeltreffend ingeschoten. De strafschop werd door velen gezien als het goed makertje. Ewoud kreeg ook nog eens rood.

De 3 – 3 was de eindstand en dat mag S.C. Stiens zich aanrekenen. Volgende week is er de lastige uitwedstrijd tegen vv Hardegarijp. S.C. Stiens moet zich mentaal beter manifesteren in wedstrijden, want anders komen ze in een echt lastige situatie terecht.