Vrouwen S.C. Stiens – Heerenveense Boys 3-1

Er is in de voorbereiding het nodige gepuzzeld door coach Atty Eelkema om een team neer te zetten dat het beste zou renderen.  Dit ging met vallen en opstaan en uiteindelijk is er besloten om terug te vallen op meer vastigheden waar het team aan gewend was.  De puzzelstukjes liggen bij S.C. Stiens inmiddels dus weer op de juiste plaats en dit zorgt voor de nodige rust in het team. Zaterdag klopte het ook tactisch goed en er stond een team op het veld dat in de Friese derby tegen Heerenveense Boys voor iedere meter wenste te knokken. Berber van der Zee vulde de vrijgevallen plaats op het middenveld uitstekend in. Het was dezelfde Berber die na 10 minuten de bal uit een hoekschop ontving en de bal in de verre hoek krulde achter Alissa Visch.  1-0 Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd voor Stiens. Heerenveense Boys was goed aan de bal en er werd steeds hoog druk gezet. De verdediging bij Stiens zat echter goed in elkaar en men wist zich er steeds aardig onderuit te voetballen. Zo was Yasmin Rezai verdedigend uitstekend op dreef en leverde ook aanvallend een aantal keren haar bijdrage. Grote kansen waren er niet voor de vrouwen uit Heerenveen. Stiens wist de score na een halfuur spelen zelfs nog uit te breiden. Nu was het Demi Roggeveen die uit een hoekschop op de juiste plaats stond en de bal onder Alissa Visch door schoot. 2-0.  De jarige Siebiene Burggraaff was er nog een keer dicht bij. Alissa Visch redde echter door het schot te stoppen in de korte hoek.

Na de rust zou men bij Heerenveense Boys toch iets moeten doen om de wedstrijd nog te doen kantelen. Dit leek te lukken toen vrij snel, na overigens een lichte overtreding van Berber van der Zee, de scheidsrechter de bal op de stip legde. Silke van der Wal wist wel raad met dit buitenkansje 2-1.

Heerenveense Boys was weer geheel terug in de wedstrijd. Het combinatievoetbal zag er goed uit en er werd steeds iemand van achteren doorgeschoven naar het middenveld. Stiens was echter goed in het onderscheppen en veroveren van “de tweede bal,, Stiens kwam weer op rozen te zitten toen halverwege de tweede helft men een vrije trap kreeg op ruim 20 meter van het doel. Het was Sam Bosma die achter de bal ging staan en deze schitterend binnen schoot. Alissa Visch ging te snel naar de grond en probeerde stompend nog te redden wat er te redden viel, maar tevergeefs.  Opgeven kwam in het boek van Heerenveense Boys echter niet voor en Stiens kreeg het zeker niet kado. De moe gestreden Sam Bosma en Janneke Ennema werden bij Stiens nog gewisseld voor Iris Pinkster en Renske Kamminga die beide uitstekend invielen. Iris was er nog een keer dichtbij na een mooie dribbel die pas op het laatste moment kon worden gestopt.

Zo eindigde deze sportieve Friese derby in een fraaie overwinning voor de vrouwen van S.C. Stiens. Bij Heerenveense Boys hoeft men echter niet te wanhopen, ook bij dit team staat het er goed op. Zeker een verdienste van de nieuwe trainer Stefanie Kortenaar die voor een goede sfeer heeft gezorgd.

Volgende week is er een uitwedstrijd voor de vrouwen van S.C. Stiens.

Om 15.45 wordt er gespeeld in Amsterdam tegen de vrouwen van Wartburgia 2. Heerenveense Boys neemt het dan op tegen Oranje Nassau.