The Knickerbockers – S.C. Stiens  3-1

S.C Stiens leed haar eerste nederlaag in deze nog prille competitie. TKB kreeg over de gehele wedstrijd gezien de meeste kansen en daarom was de overwinning niet geheel onverdiend.

De eerste twintig minuten was het aftasten door de beide teams en voor Stiens wennen aan het grasveld waarop werd gespeeld. In de omschakeling gokte TKB op haar twee snelle en beweeglijke aanvallers en er ontstonden kansjes. Na een hoekschop stond Renske een doelpunt in de weg door de bal vanaf de doellijn weg te werken. Langzaam kantelde de wedstrijd en werd Stiens vaker gevaarlijker. Halverwege de eerste helft wist Janneke de buitenspelval te omzeilen en te scoren 0-1. TKB had het met deze tegenslag duidelijk even moeilijk. Dit duurde niet heel lang en een snelle aanval over rechts eindigde in een voorzet van Nanne die werd afgerond door Huijboom 1-1.  Zo was de stand weer in evenwicht. Anne kreeg uit een voorzet nog een kans, maar raakte de bal net niet goed genoeg.

Na de rust begon Stiens beter aan de wedstrijd dan in de eerste helft. Er werd met meer vertrouwen gespeeld, al leidde dit niet tot veel kansen. Het bleef steeds oppassen in de omschakeling. TKB heeft een aantal gevaarlijke aanvallers en ze hebben ook de nodige power in het team.

Zo volgden er verschillende hoekschoppen achter elkaar die voor gevaar zorgden. Het was echter dribbelaar en rommelaar Versteeg die Stiens weer eens de das om zou doen. Bij weer een mooie actie van haar, konden ook Fardau en Nicole uiteindelijk niet voorkomen dat de bal net de doellijn passeerde 2-1.  Stiens had hierna niet echt meer de kracht om als team de wedstrijd nog te doen kantelen. Het was uiteindelijk, de met veel energie en diepgang spelende Nanne, die met een diagonaal schot de wedstrijd definitief in het slot gooide 3-1.

Volgende week zaterdag speelt S.C. Stiens om 15.00 uur thuis in Stiens tegen koploper Saestum (Zeist).