SF Deinum JO11-1 – SC Stiens JO11-1

De jongens van JO11-1 speelden op woensdagavond tegen het sterk en makkelijk scorende SF Deinum. De jongens van Deinum, koploper van de competitie, wisten de voorafgaande twee wedstrijden met ruime cijfers te winnen. Stiens was gewaarschuwd en onze jongens wisten wat ze stond te wachten. Trainer Sander Kars moest door school zich afmelden. Peter Keizer nam deze wedstrijd voor zijn rekening. SF Deinum, ontstaan uit vier verenigingen (Kaatsvereniging DTD, Sport en Spel, Voetbalvereniging Sparta ’59 en Korfbalvereniging TDK) ontving ons op het onlangs geopende en geheel nieuwe sportpark. Het prachtige complex is de nieuwe “poort” van het dorp Deinum en springt bij het binnenrijden meteen in het oog.

Voorafgaand aan de jongens werd door Peter de jongens op scherp gezet. Na winst tegen Irnsum (5-2) en uit tegen LAC Frisia (1-4) zou er vanavond uit een ander vaatje moeten worden getapt. Deinum die over een sterke selectie beschikt, had zijn stempel inmiddels gezet door twee klinkende overwinningen op rij neer te zetten (17-3 en 3-5). De tactiek en opdrachten die de spelers meekregen waren geconcentreerd voetbal en van achteruit opbouwend. Half 7 klonk het fluitsignaal en beide ploegen begonnen aan de wedstrijd. De eerste helft speelden we tegen de wind in. Hierdoor moest de opbouw kort zijn en waren de sluitposten Bouke Janse en Niels Kloosterman het eerste aanspeelpunt voor keeper Joran Keizer. Het was noodzaak met snel en kort overspelen op het middenveld door Sander Zondervan, Bart Maters, Jorn Jelle Bremer en Rutger Liemburg de pinchhitter Lars van der Pol te bereiken. Bram die vandaag een stereo prik had gekregen speelde als een beer. Grommend over het veld en zeer hard werkend. Als leider heb ik me langs de lijn dan ook een paar keer afgevraagd of er niet een shot doping door een van de naalden naar binnen was gebracht.
In de eerste 5 minuten was het aftasten. SF Deinum wist het evenwicht goed in de wedstrijd te houden. Snelle en behendige voorhoede spelers van Deinum vonden elkaar goed. Kansen waren er over en weer. Na 7 minuten wist Lars het doel te vinden na een mooie opgebouwde uitbraak (0-1). Kort daarop zag Jorn Jelle met uitstekend overzicht Lars diep gaan. De passing was perfect en Lars had de bal voor het intikken (0-2). Deinum lieten de kopjes niet hangen. Vol vertrouwen en met opgestoken mouwen wisten ze met een mooie aanval snel na de treffer van Lars de aansluitende treffer binnen te schieten (1-2). Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, voor het publiek een mooie pot om naar te kijken. Kort voor rust werd door Rutger zijn wapen in gezet. Met een mooi afstandsschot wist hij de ruststand 1-3 op het scorebord te zetten.

In de rust werden de voetbalschoenen opnieuw gestrikt, allen met een dubbele knoop. Na een beker ranja en een korte toespraak werd begonnen aan de tweede helft. Nu had SC Stiens het voordeel de wind in de rug. In de eerste minuten kon hier echter geen gebruik van worden gemaakt, doordat SF Deinum zeer kort op de bal zat. Met pressievoetbal wist SF Deinum wederom de aansluiting te vinden (2-3). Opnieuw moest Stiens in de aanval. Met slechts één doelpunt verschil en nog twintig minuten te voetballen werd de wedstrijd wederom spannend gemaakt. Voor Lars was het nog geen bedtijd. Hij wist uit een mooie aanval de 2-4 te scoren. Deinum kwam menig keer gevaarlijk voor de goal. Onze keeper Joran bleef geconcentreerd en wist met knappe reddingen verschil op het score bord te houden. De 2-5 was de mooiste van de avond. Met perfect en snel overspel op het middenveld door Jorn Jelle, Bram, Sander en Bart werd onze spits Lars gevonden. Met een geweldig schot wist hij het doelnet doen krullen. In de slotminuten van de wedstrijd wist SC Stiens nog een keer aan te vallen. De bal die door Lars werd voorgezet, werd meegenomen door de wind en belande in het doelgebied. Met enig klutswerk werd de bal ongelukkig uitgespeeld tegen de verdediger en belande zo in eigen goal. Hiermee werd de eindstand van 2-6 op het scorebord gezet. Wellicht een wat geflatteerde uitslag, want de jongens van SF Deinum stonden vanavond zeker hun mannetje. Complimenten gaan dan ook uit naar beide ploegen die op deze mooie woensdagavond een spannende pot voetbal wisten neer te zetten Het was een traktatie voor zowel thuis- al meegereisd publiek. Zaterdag 10:00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Zeerobben op het programma. Dan maar weer even in het waar sjen! Oant Sneon!