SC Veenwouden SC Stiens  0 – 5

SC Stiens is ijzersterk uit de winterstop gekomen. Waar je een close match zou verwachten tussen de nummers 4 en 6 van de ranglijst bleek de praktijk toch anders. Bij SC Stiens stond na anderhalf jaar blessureleed Gerrit Winkel in de basis, hij speelde een prima wedstrijd en schuwde de duels zeker niet. Good Old Sytse van der Heide verving de geblesseerde doelman van Schepen met verve.

Al vroeg in de wedstrijd kwam SC Stiens op voorsprong, de Veenwouden doelman grabbelde bij een hoge voorzet en Tom Cats en Stefan de Vries waren er als de kippen bij om dit foutje af te straffen waarbij De Vries de bal het laatste zetje gaf (0-1).

SC Stiens speelde met veel pressie, wonnen veelal de duels en bleven druk houden op de Veenwouden defensie. Na 16 minuten spelen was de Veenwouden goalie SC Stiens weer ter wille, een strak maar zeker niet onhoudbaar schot van Tom Cats verdween via de doelman in de het net (0-2).

Na deze treffer zette Veenwouden wel aan maar de Stienser defensie onder leiding van Peter Jansen-Klomp gaf geen krimp. Ook de backs Rene Paauw en Arjan Dotinga waren hun tegenstanders keer op keer de baas. SC Veenwouden mocht de bal hebben, kansen creëerden zij echter niet.

Na de thee drong SC Veenwouden de eerste tien minuten flink aan, het collectief van SC Stiens gaf geen krimp en hield eenvoudig stand. De koud ingevallen Tim Bijkerk gooide in de 68e minuut het duel in het slot,  de aanname met rechts was prima, de uithaal met zijn linker geweldig (0-3). Het was mooi om te zien hoe deze treffer met het hele team gevierd werd.

SC Veenwouden ging na deze treffer nog meer risico’s nemen, de poort achterin werd open gezet en met name Almer Hietkamp was wat ongelukkig met de eindpass. Diezelfde Hietkamp werd in de 82e gehaakt in het strafschopgebied. Stefan de Vries schoot vanaf elf meter onberispelijk raak (0-4).

De mooiste treffer viel in de slotminuut, Rechtsback  Rene Paauw schoot vanaf 25 meter met een zwabberbal de 0-5 hoog in de touwen. Niet lang daarna floot de prima leidende scheidsrechter Kohler af.

Volgende week komt Zwaagwesteinde op bezoek in Stiens, kijken of de mannen van trainer Dijkstra ongeslagen blijven in de 2eperiode, aanvang 14.30 uur.