S.C. Stiens JO 19-1 wint knap bij Zeerobben

Na de teleurstellende start tegen Wolvega en een weekje vrij, stond er afgelopen zaterdag wederom een uitwedstrijd op het programma en wel tegen de Zeerobben uit Harlingen. Door de blessure van doelman Harmen en het vertrek van Erik-Jan naar JO 19-2 was de selectie erg krap en konden we gelukkig gebruik maken van JO17-1 speler Rients Dotinga. Met alleskunner Jelle op de goal was de opdracht duidelijk, er moesten punten worden gehaald om zo uit de gevarenzone weg te blijven.

In de eerste tien minuten kregen we twee opgelegde kansen, maar de doelman van Zeerobben redde katachtig op inzetten van Timo en Nanne. De wedstrijd ging redelijk gelijk op waarbij Zeerobben net wat gemakkelijker combineerde en in de omschakeling er een paar maal gevaarlijk uitkwam. Maar ook Stiens liet bij vlagen prima combinatie voetbal zien. Toch kwamen we weer op achterstand nadat een weg gewerkte bal voor de voeten van hun aanvoerder kwam en de bal tussen een wirwar van benen onhoudbaar in de hoek vloog. Een tegenvaller en dit zag je ook even in het spel terug, toch had Timo net voor de rust de mogelijkheid op de gelijkmaker maar na een mooie combinatie met Stefan schoot hij de bal net naast.

Na de pauze werd het duidelijk dat Stiens steeds meer grip op de wedstrijd kreeg en dat we de betere ploeg waren, dit resulteerde ook in een paar kansen maar ook deze werden niet benut. Na een uur spelen kwam Lars voor Nanne en ging Luuk dichter bij Stefan spelen om zo voor wat meer druk naar voren te zorgen.

Al snel viel de verdiende gelijkmaker waarbij wederom Stefan de aangever was voor Timo en deze schoot de bal onhoudbaar in de kruising. De wedstrijd kantelde steeds meer in het voordeel van Stiens en de spelers van Zeerobben, die duidelijk geen vrienden van elkaar waren begonnen steeds slordiger te spelen. Natuurlijk had ook Zeerobben kansen maar hun schoten misten richting en Jelle was steeds alert als er al een bal achter onze verdediging kwam. Met nog vijf minuten te gaan viel dan toch de tweede goal voor Stiens, Luuk onderschepte een bal op het middenveld en zag de prima spelende Stefan direct diep gaan. De bal was precies op maat en de te vroeg uitgelopen doelman werd net als de laatste man op fraaie wijze aan de kant gezet en zo kon Stefan de bal in de lege goal schieten en mocht hij zich tot matchwinnaar kronen. De laatste minuten probeerde Zeerobben het nog wel maar het geloof was er niet meer en zo pakte Stiens verdiend na een prima tweede helft de eerste overwinning in deze competitie. Een groot compliment aan de hele ploeg, maar zeker aan Jelle die wederom liet zien een zeer talentvolle doelman te zijn en een uitstekende wedstrijd keepte.

Zaterdag speelt JO19-1 zijn eerste thuiswedstrijd tegen het onberekenbare Leovardia dat afgelopen zaterdag knap won en zich prima herstelde van de dikke nederlaag tegen Drachtster Boys. Van onderschatting mag dus geen enkele sprake zijn. Tot zaterdag om 10.30 uur op It Gryn.