SC Stiens – FC Burgum

SC Stiens was vandaag de gastheer van kampioenskandidaat nr 1 in de 2e klasse, FC Burgum.
In de openingsfase waren beide teams aan elkaar gewaagd zonder tot grote kansen te komen. Doelpogingen van Ate Ruisch en Almer Hietkamp namens de thuisploeg werden redelijk simpel onschadelijk gemaakt.

De thuisploeg, zonder de afwezige Doeke van der Ploeg, moest gedurende de 1e helft steeds verder achteruit. Met name Arjan Dotinga stond achterin zijn mannetje en wist met een aantal prima ingrepen de openingstreffer van FC Burgum te voorkomen. SC Stiens kwam goed weg toen FC Burgum vlak voor de thee uit een vrije trap de lat trof. Kort hierna floot de prima leidende scheidsrechter de Wit af en werd er met een 0-0 stand gerust.

In de tweede helft voerde FC Burgum de druk verder op. SC Stiens werd steeds verder achteruit gedrukt, de kansen waren echter niet aan Burgum besteedt, Stiens doelman Van Schepen redde in een één tegen één situatie waarna Tom Cats verder voor opruiming zorgde. Waar SC Stiens er in de eerste helft nog een aantal malen goed en kansrijk uit kon komen was dit de tweede helft amper het geval. Balbezit was iedere keer van korte duur en te vaak de lange bal gehanteerd, deze waren een eenvoudige prooi voor de Burgum defensie.

Met bijna 80 minuten op de klok mocht SC Stiens steeds meer in een goed resultaat geloven. Een voorzet van de rechtervleugel werd door doelman Van Schepen bij de eerste paal het centrum ingebokst, Steffen Kempe wist wel raad met dit buitenkansje en zette FC Burgum met het hoofd op 0 – 1. Nog geen drie minuten later was alle Stienser hoop op een resultaat verdwenen toen Justus Boomsma vanaf randje zestien vol uithaalde en doel trof 0 – 2.

Met de moed der wanhoop zette SC Stiens nog een keertje aan, verder dan een schuiver van Hietkamp die lucky tussen de benen van de Burgum keeper bleef hangen kwam men niet.
Conclusie: SC Stiens heeft gestreden voor wat het waard was maar FC Burgum was een maatje te groot en nam verdiend de punten mee.

Volgende week komt het makkelijk scorende Kollum op visite, komt het zien.