S.C. Stiens VR 1 – ONS VR 1 2-1

De vrouwen van S.C. Stiens wonnen zaterdag nipt de wedstrijd tegen ONS. Gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd was de koploper duidelijk de bovenliggende partij en viel er uiteindelijk weinig op de overwinning af te dingen, al denkt men daar bij ONS misschien anders over.

De wedstrijden tussen S.C. Stiens en ONS vertonen altijd enige spanning in en om het veld. Beide ploegen liggen elkaar niet en dan gaat het niet over de spelers-verhoudingen onderling, maar vooral over de verschillende speel-stijlen die de beide teams hanteren. Waar men bij Stiens kiest voor een verzorgde opbouw door het spel “breed” te houden, kiest men bij ONS er voor om vanuit een gesloten verdediging en een compact spelend middenveld te voetballen, van waaruit dan veelal de lange bal wordt gehanteerd op de twee spitsen die dan maar moeten kijken wat zij er verder mee kunnen doen. Stiens heeft het daarom altijd moeilijk met ONS en een uitslag valt op voorhand dan ook moeilijk te voorspellen.
Bij Stiens zat men in het begin niet goed in de wedstrijd. Direct waren er veel slordigheden en onnodig balverlies. Voor men het goed en wel in de gaten had lag de bal in het net. De mee opgekomen Nina Vuijk mocht de bal vanaf de zijkant voor geven en Brenda Sijtsma wist de bal nog net van richting te veranderen en zo had keeper Ingrid Kars letterlijk en figuurlijk het nakijken en verdween de bal in de verre hoek 0-1. Een meevaller voor ONS die zo goedkoop op een voorsprong kwam en nog meer hun vertrouwde spelletje kon gaan spelen. Bij Stiens ging men niet bij de pakken neer zitten en pakte gelijk het eigen vertrouwde spelletje weer op. De voor de geblesseerde Hester Mulder keepende Marieke Beckers moest zo een aantal keren handelend optreden en deed dit zeker niet slecht. Wel of geen buitenspel ging er aan vooraf aan de gelijkmaker van Stiens. Lisa Snoek kon in ieder geval de bal vrij voor het doel brengen waar Janneke Ennema routinier Annemiek Popma te slim af was en de bal in tweede instantie tegen het net drukte 1-1. En zo was de wedstrijd al snel weer in evenwicht. Marieke Beckers keepte dus een degelijke wedstrijd en tikte een schot van Marije de Boer fraai uit de bovenhoek. Misschien had zij even later opnieuw zo,n hoog schot verwacht, wie zal het zeggen, maar nu verdween de bal van Marije verrassend in de benedenhoek 2-1.

Na rust was de start van Stiens opnieuw matig. Judith Brouwer had in de defensie de plaats ingenomen van Janneke Heslinga. Men had over geluk niet te klagen toen Brenda Sijtsma alleen op Ingrid Kars mocht doorlopen maar naast schoot. Een waarschuwing aan Stiens kant dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was. Gelukkig herstelde men zich snel en grote kansen zou ONS dan ook niet meer krijgen. Ook Stiens wist nog weinig te creëren en zo viel er over de tweede helft weinig te vertellen. Het bleef matig wat de beide teams de inmiddels kleumende toeschouwers voor schotelden. De ervaren Annemiek Popma werd bij ONS nog naar voren gedirigeerd maar wist het verschil ook niet te maken. En van de getalenteerde Bosma drieling bij ONS mogen natuurlijk nog geen wonderen worden verwacht gezien hun nog jeugdige leeftijd. Zo bleef het bij een nipte overwinning voor de koploper en konden er drie belangrijke punten worden bijgeschreven.

Volgende week.
Voor S.C. Stiens staat er volgende week een inhaalwedstrijd op het programma. Opnieuw een lastige wedstrijd als er moet worden aangetreden in Genemuiden. ONS ontvangt op het Zuidersportpark ASC’62 uit Dalfsen.