S.C. Stiens – The Knickerbockers 4-3

Een bijzondere en doelpuntrijke wedstrijd werd het tussen de nummers 4 en 3 van de competitie zaterdag in Stiens.  Een voorsprong voor TKB in de rust van 1-3 leek op dat moment voor de Groninger studenten voldoende om een overwinning over de streep te trekken. Door TKB werd ook nog 2 x de paal geraakt en door Stiens 1 x de lat. Dat een wedstrijd soms raar kan kantelen bewezen de vrouwen van Stiens na de rust door vlot 2x te scoren uit een scrimmage. De soms in haar bewegingen onnavolgbare Sam Bosma zorgde uiteindelijk zelfs voor de 4-3 overwinning!

Zodra de tegenstander de bal had werden door beide teams de verdedigende stellingen betrokken. Stiens kwam een keer goed weg toen Robin Huijboom namens TKB de paal raakte. Dit gebeurde even later zelfs nog een keer toen een bal over keeper Ingrid Kars heen ging! Bij een uitval had Janneke Ennema ondertussen wel voor een 1-0 voorsprong voor Stiens gezorgd!  Sam Bosma miste nog een goede kans van dichtbij. Halverwege de eerste helft werd een diepe bal van TKB slecht verwerkt door de Stienser verdediging en was het voor Frederique Versteeg daarna een koud kunstje om de 1-1 te scoren.  Het werd nog mooier voor TKB toen een foutieve pass op het middenveld werd onderschept door Sanne Hartsema die de 1-2 scoorde. Toen vlak voor de rust een vrije trap van Hannah Scheid er ook nog in ging, leek de wedstrijd met 1-3 gespeeld.

S.C. Stiens was niet ongelukkig dat na 5 min. spelen in de tweede helft de 2-3 werd gescoord door Anne Sikkema, nadat de bal niet kon worden weggewerkt door TKB in het strafschopgebied. Uit opnieuw een scrimmage enige tijd later na een hoekschop, was het nu Sam Bosma die de 3-3 wist te scoren. Ook nu zag de keeper van TKB er niet goed uit!  Wat opviel was dat TKB minder de toon wist te zetten dan in de eerste helft. Stiens was in de tweede helft gewoon de betere ploeg. Een foute inspeel-pass bij TKB werd onderschept door Sam Bosma, die de keeper op geheel eigen wijze het nakijken gaf 4-3.

TKB trof tegen het einde van de wedstrijd nogmaals de paal, maar daar bleef het bij. Met 10 gespeelde wedstrijden en 20 punten staan S.C. Stiens en TKB voorlopig op een keurige gedeelde derde plaats in de Hoofdklasse.

Volgende week speelt S.C. Stiens om 15.15 uur de uitwedstrijd in Zeist tegen Saestum 2 die op de vijfde plaats staat.