S.C. Stiens – Saestum 2   1-1

De wedstrijd van S.C. Stiens en koploper Saestum eindigde zaterdag in Stiens in een gelijkspel. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag, al had Stiens het in de eerste helft met een beetje geluk kunnen beslissen!

Twee jaar geleden werd de thuiswedstrijd tegen de talenten van Saestum (Zeist) nog kansloos met 1-3 verloren. Bij Stiens was men daarom beducht op welke tegenstander men dit keer zou aantreffen. Daar kwam nog eens bij dat Saestum de eerste twee wedstrijden ruim had gewonnen tegen RCL en Wartburgia 2.

Het bleek al snel in de wedstrijd dat dit Saestum niet het team was van twee jaar geleden. Saestum had dan wel veel de bal, maar men wist niet echt gevaarlijk te worden. Stiens had het gewoon goed staan en wachtte op de kansen die zouden komen. Een aantal hoekschoppen aan de kant van Stiens, waren een eerste voorbode om gevaar te stichten. Om hiermee succes te hebben, zal men wel meer de bal moeten proberen “aan te vallen” als deze voor de goal wordt gebracht!  Stiens kwam uiteindelijk toch verdiend aan de leiding. Anne wist de buitenspelval te omzeilen en was net eerder bij de bal dan de uitkomende keeper van Saestum 1-0.

Stiens leek rustig de eerste helft te kunnen uitspelen, toen het noodlot toch nog toesloeg. Een diepe bal gaf verwarring bij een aantal Stiens-veldspelers en de keeper. Op het laatste moment werd de bal opgeruimd waarbij een medespeler onbewust de bal tegen haar hand kreeg. Saestum aanvaarde het kanootje en de penalty werd overtuigend benut 1-1. Gelijk hierna blies de scheidsrechter voor het rustsignaal!

De trainer van Saestum had het in de tweede helft  iets anders neergezet.Er werd geprobeerd iets meer greep te krijgen op het middenveld en er werd hoger druk gezet! De tweede helft was hierdoor nog meer in evenwicht!

Bij Stiens was er soms te weinig rust in het spel en dit leidde teveel tot opportunistisch spel. Echt gevaarlijk wist Stiens niet meer te worden. Bij Saestum werd ook gewacht op dat enen kansje dat zich altijd wel voordoet in een wedstrijd. Een vrije trap voorlangs zorgde nog voor het meeste gevaar. In de laatste minuut kreeg Stiens nog een hoekschop te nemen. Siebine schoot in tweede instantie de bal hoog over. De wedstrijd eindigde zo in een gelijkspel waarmee de neutrale toeschouwer wel vrede kon hebben.

Volgende week zaterdag speelt S.C. Stiens om 12.15 uur de verre uitwedstrijd in en tegen de vrouwen van Barendrecht.