S.C. Stiens – RCL 5-0

S.C. Stiens behaalde een redelijk eenvoudige overwinning op RCL, dat nog altijd niet helemaal veilig is. Het team uit Leiderdorp miste wel enkele belangrijke spelers ten opzichte van de vorige week met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen Berkum. Maar dat is all. in de game!

Het enige wat je de spelers van Stiens misschien kwalijk zou kunnen nemen in de eerste helft was dat de score hoger had moeten zijn dan de 1-0 waarmee men nu de rust in ging!  Er werd door S.C. Stiens prima gecombineerd en er werden voldoende kansen gecreëerd!  De eindpass verliep echter een paar keer net niet goed, waarbij Sam en Anouk een keer net een stap te laat kwamen. Nu bleef het bij een doelpunt van Sam na goed voorbereidend werk van Janneke. RCL kon hier aanvallend maar weinig tegenoverstellen, al probeerde men het steeds wel en stopte er zeker ook de nodige energie in!  Het bleef bij een schotje van Tamara Schaafstra waar Ingrid weinig moeite mee had!  Verder wist Marije de snelle rechtsbuiten Annebel Schoonderwoerd steeds aardig te beteugelen!

Na de rust was Anouk vervangen door Rivke. S.C. Stiens wilde proberen de score snel naar een hoger plan te tillen. Hannah van den Heuvel van RCL keepte een goede wedstrijd maar kon niet voorkomen dat Janneke haar een keer omspeelde 2-0. Janneke haar volgende doelpunt was extra fraai en ontstond na een kort genomen hoekschop. Nadat Janneke haar hattrick had voltooid, was het Saskia die met een mooi schot de 5-0 op het (denkbeeldige) scorebord bracht!

Na afloop van de wedstrijd bleken ACV en Oranje Nassau ook hun wedstrijd te hebben gewonnen. S.C. Stiens blijft hierdoor op de derde plaats staan met 4 pnt. achterstand op koploper ACV met nog 2 wedstrijden te spelen. De kans is dus groot dat het voor S.C. Stiens nacompetitie wordt, te beginnen op 11 juni.

Volgende week speelt S.C. Stiens eerst nog de “Friese derby” tegen het reeds gedegradeerde Heerenveense boys.