S.C. Stiens JO11-1 voltooit opdracht

Vandaag stond de wedstrijd thuis op eigen veld gepland tegen Leeuwarder Zwaluwen. Vorige week verspeelde het team voor het eerst deze competitie punten door verlies tegen FVC. Een duur maar terecht verlies. Want het ontbrak aan ‘vuur’. S,C. Stiens voetbalde op een wakkerend waakvlammetje en speelde niet met de benodigde felheid. Belangrijk dus voor vandaag om de knop om te zetten en het waakvlammetje weer aan te wakkeren tot groot vuur.
Het weer van de afgelopen week was niet best geweest. Zwarte Pieten gleden van daken en velden werden geteisterd door zware regenval. Gelukkig werd vrijdag door de veldcommissie bekent gemaakt dat de velden (deels) waren goed gekeurd. De wedstrijd kon dus doorgaan en da’s mooi want de jongens hadden er zin in.

In de voorbereiding van deze wedstrijd werd bij de briefing kort gerefereerd aan de vorige wedstrijd. Deze had genoeg leerstof opgeleverd. Sander en Peter namen plan de campagne met de jongens door. Geconcentreerd werd er door de jongens geluisterd die zich mee lieten gaan in een soort van hypnose welke Sander hen aan wilde brengen. Met stralende gezichten liepen de jongens vervolgens naar het veld om daar te beginnen aan de wedstrijd. Opdracht was duidelijk. Winnen en achterin geen onnodige averij oplopen.

De arbitrage werd vandaag verzorgt door Menno Bremer. 10:15 uur werd het ‘startschot’ gelost. Na een paar minuten af tasten kwam de S.C. Stiens diesel op gang. Het veld was zwaar, maar de lichtvoetige beentjes gaven daar niets om. S.C. Stiens voetbalde duidelijk met de punt naar voren en wist de bal de gehele eerste helft voor 95% op de helft van de tegenstander te houden. Er werden voldoende kansen gecreëerd maar de bal wilde maar niet het net raken. De grote en goede keeper van Leeuwarder Zwaluwen had het er dan ook maar druk mee. Peter en Sander spoorden de jongens opnieuw aan door nog wat kolen op het vuur te gooien. Er was voldoende stoom in de ketel om de machine van S.C. Stiens op gang te houden, maar de goal bleef uit. Met een 0-0 ruststand moest Sander ons verlaten. Peter sprak de jongens in de rust aan. Het grootste gevaar van deze wedstrijd zat ‘m in een verrassende en vlijmscherpe counter van de tegenstander. In de tweede helft moest dus alles weer goed staan. Het team vertrouwde erop dat er in de tweede helft wel doelpunten zouden vallen. Na een beker ranja werd begonnen aan de tweede helft.
S.C. Stiens pakte de draad weer goed op en zocht vanaf de aftrap gelijk de aanval. Achterin zat de deur goed op slot. Bouke en Niels voerden hun taken gedisciplineerd uit en zochten per toerbeurt het middenveld op. Hiermee werd de druk nog groter. De vraag was dan niet of er een goal zou vallen, maar wanneer. In de derde minuut van de tweede helft verdiende S.C. Stiens een corner. Rutger de man met de strakke pass, gaf de bal goed op hoogte voor. Bouke die vanachteren uit de punt had opgezocht nam de bal in één keer op de slof. Met een mooie volley krulde hij de bal via onderkant lat het doel in. 1-0. De opluchting was daar. Eindelijk de verdiende goal. Peter gaf de jongens de opdracht om door te gaan en de pressie op het spel te houden. De wedstrijd werd grimmiger en door de vele overtredingen had Scheidsrechter Bremer zijn handen er aan vol om de wedstrijd in goede banen te leiden. De pluim van de dag gaat dan ook naar hem!
De jongens zweepten elkaar op en met verenigde kracht werd de volgende aanval opgezocht. Met mooi combinatie voetbal werd Bram Maters gezocht. In zijn schot zat een verrassende stuit. De keeper van Zwaluwen had hier niet op gerekend en kon hierdoor niet op tijd reageren. 2-0. Wisten jullie trouwens dat Bram Maters, onze rechts-mid, deze herfst een contract heeft getekend bij een Hongaarse Voetbal Club? Hij zal in de loop van volgend jaar S.C. Stiens gaan verlaten. Aan deze internationale transfer verdient het team overigens bakken met geld. In de winterstop maar eens de transfer markt op om versterking te zoeken. Maar zonder dollen, het gemis zal het zeker zijn. Bram is een zeer harde werker en een belangrijk schakel van ons team. Hij is zeker niet de grootste op het veld, maar met zijn inzet en werklust is hij het voorbeeld voor anderen.
Terug naar de wedstrijd….. De jongens behielden goed de focus en lieten de bal goed rouleren. Lars ontving de bal van Niels en die wist goed bij zijn man weg te draaien. Sander die goed in de vrije ruimte was gelopen werd aangespeeld en hoorde het publiek de naam van zijn teamgenoot Rutger roepen. Rutger stond helemaal vrij en haalde na een goede voorzet van Sander verwoestend uit. Hiermee werd de eindstand op 3-0 gezet.
Een mooie winst waarmee er weer drie punten aan het totaal zijn toegevoegd.
Op het programma staan nog twee loodzware wedstrijden. Volgende week uit naar Trynwâlden en op de laatste speeldag thuis tegen SJO CVO Ouwe Syl. S.C. Stiens, koploper in de competitie heeft alles in eigen hand. Om kampioen te worden moeten er nog twee wedstrijden gewonnen worden. Volgende week deel 1 van de opdracht!