S.C.Stiens JO 19-1 ook te sterk voor Leovardia JO 19-1

Na de mooie overwinning van vorige week tegen Zeerobben, stond nu de wedstrijd tegen Leovardia op het programma. Onze gasten hadden vorige week heel knap gewonnen van Bergum/BCV en gingen dus vol vertrouwen naar Stiens. Vanaf de eerste minuut lieten onze jongens zien dat er deze dag niks te halen viel voor onze tegenstander en met prima spel werd Leovardia onder druk gezet. Na twee minuten had het al 1-0 moeten staan maar de strakke voorzet van Hotze kon net niet omgezet worden in een doelpunt. Na een kwartier spelen komen we geheel tegen de verhouding op een 0-1 achterstand door een penalty, nadat doelman Jelle de doorgebroken spits onderuit had gehaald na een snelle counter.

Gelukkig raken we hier niet van in de war en blijven we aanvallen en goed voetballen. De gelijkmaker komt op naam van Nanne nadat de prima spelende gelegenheidsback Lars de bal subtiel voorzet. Niet veel later valt ook de 2-1 door een prima goal van Timo en dit is tevens ook de ruststand. Na de pauze zien we opnieuw een beter Stiens en is het wachten op meer goals maar helaas hebben we te veel kansen nodig om tot scoren te komen. Uit een corner weet Stefan dan toch de bevrijdende 3-1 te maken en is een grote score zeker mogelijk. Dan het moment van de wedstrijd, een terugspeelbal wordt door de scheidsrechter als opzettelijk geïnterpreteerd en Stiens krijgt een vrije trap op vier meter van de goal. De bal wordt door opnieuw Stefan hard ingeschoten dwars door de muur en de stand is 4-1. De doelman van Leovardia roept iets naar de scheidsrechter en deze mag vertrekken. Met nog een kleine twintig minuten te gaan kan Stiens tegen tien man werken aan het doelsaldo, maar dit gaat niet gebeuren. Zoals we wel vaker zien heeft ook Stiens moeite met de man meer situatie en dit komt omdat er teveel met de bal wordt gelopen en we niet meer onze positie houden, bovendien is de scherpte die we de hele wedstrijd hadden ook weg. Dat Leovardia zelfs nog kan scoren mogen we ons zelf aanrekenen, maar het eindresultaat is prima. Met zes uit drie kunnen we spreken van een prima begin van de competitie en kijkend naar de uitslagen dan kan iedereen van iedereen winnen. Zaterdag speelt JO19-1 opnieuw thuis en wel tegen de Flevo Boys uit Emmeloord en wie weet kunnen we voor een stuntje zorgen.

Rest mij Jarno en Jurgen van JO19-2 te bedanken voor hun bijdrage aan deze wedstrijd.