S.C.Stiens JO 19-1 klaar voor de competitie

De bekercompetitie zit erop voor de JO19-1 en onze mannen hebben in deze wedstrijden laten zien dat ze veel progressie hebben gemaakt. De eerste wedstrijd tegen mede hoofdklasser Be Quick Dokkum ging nipt met 1-0 verloren, waarin we in de eerste helft duidelijk moesten wennen aan het hogere tempo en het snelle druk zetten van onze tegenstander. In de tweede helft bleek dat we conditioneel zelfs beter waren en kwamen we wat meer aan voetballen toe zonder dat we echt veel kansen creëerden. De 1-0 ruststand bleek ook de eindstand te zijn en op basis van de hele wedstrijd konden we daar wel mee leven.

Vorige week speelden we thuis tegen Blauw-Wit 34 een ploeg uit de 4e divisie een klasse hoger dus. In de eerste 20 minuten waren we zeker niet de mindere en als een overtreding op Stefan deVries op de stip was gelegd dan had een voorsprong op dat moment niet onverdiend geweest. Helaas durfde de warrig leidende scheidsrechter dit niet aan , niet veel later kreeg Blauw Wit een vrije trap op de rand van het strafschop gebied na een normaal duel om de bal tussen Teun en zijn tegenstander. De vrije trap werd in de uiterste hoek geschoten en daarmee kwam de stand op 0-1. Nog geen vijf minuten laten we ons achterin  wel heel erg gemakkelijk uitspelen en is de stand 0-2. De koppies gaan naar beneden en het geloof is even weg en voetballend hebben we het dan moeilijk en dit blijft zo tot de pauze. In de rust komen alle vijf wisselspelers in het veld en is de opdracht simpel, geloven in een goed resultaat en passie en strijd laten zien. Na een minuut of vijftien, spelen we achterin zo de bal in de voeten van de tegenstander en dit wordt op dit niveau genadeloos afgestraft 0-3. Mooi is dan te zien dat we niet opgeven en langzaam sterker worden en als Stefan dan opnieuw binnen de zestien vastgehouden wordt gaat de bal wel op de stip en het is diezelfde Stefan die de bal hard in de hoek schiet. Weer tien minuten later gaat Stefan het strafschopgebied binnen en schiet hij bijna van af de achterlijn de bal snoeihard in de goal en is het zo maar 2-3. De laatste tien  minuten proberen we het nog wel maar het mag niet meer baten en het is Blauw- Wit wat in de allerlaatste seconde nog profiteert van een slecht weggewerkte bal van onze kant en het staat 2-4. Wederom laten we de tweede helft zien dat we conditioneel er goed op staan maar geven we twee van de vier goals zomaar weg.

Dan afgelopen zaterdag waarin we opnieuw tegen een 4e divisie ploeg spelen en wel de koploper uit de poule, FVC uit Leeuwarden. De start is goed en ook nu kunnen we prima mee en zijn we zeker niet de mindere. De verdediging staat in tegenstelling tot vorige week als een huis en vooral Teun en Ruben winnen vrijwel al hun duels waardoor doelman Harmen nauwelijks in actie hoeft te komen. Na een kwartier spelen en snelle aanval met een steekbal op Thimo die prima afrond maar op advies van de wisselspeler / grensrechter gaat het feestje niet door. Dan komen we wederom op achterstand door een penalty, nadat Thimo de bal niet goed raakt en deze in de kluts tegen zijn arm aankomt. Een ongelukkig moment maar daar hebben we al meer mee te maken gehad tot nu toe.

Net voor de rust krijgt Hotze nog een mooie schietkans maar helaas gaat zijn schot net naast en zo gaan we rusten met een 0-1 achterstand. In de tweede helft komt Nanne voor Erik en gaat Thimo weer op de buiten spelen. Met nog alle kans op een goed resultaat beginnen we sterk en krijgen we ook steeds meer grip op het middenveld waar Lars de geschorste Luuk op 6 prima vervangt en goed de controle houdt. Het wachten is op de echte kansen die uiteindelijk voldoende komen. De verdiende gelijkmaker komt op naam van Hotze die zijn harde voorzet zo in de kruising ziet vliegen en eindelijk zit het ons ook eens mee. De niet helemaal fitte Jelle komt dan voor Lars, die met zijn kopkracht nog wat moet kunnen forceren en door Hendrik steeds mee naar voren wordt gestuurd. De laatste tien minuten krijgen we vier opgelegde kansen maar Thimo, twee keer oog in oog met de keeper, Jelle met een kopkans op vijf meter voor de keeper en Wessel krijgen de bal er maar niet in. In de laatste minuut houdt Hotze gelukkig wel het overzicht en schuift hij op aangeven van Stefan de bal beheerst in de hoek en staat er een meer dan verdiende overwinning op het bord. In de blessure tijd heeft FVC geen macht meer om aan te zetten en is de overwinning voor Stiens een feit. Een overwinning mede op basis van passie, strijd en geloof in een goed resultaat. Natuurlijk zijn er nog genoeg verbeterpunten te noemen maar op basis wat we de laatste weken hebben gezien gaan we met vertrouwen de competitie in.