S.C. Stiens in ondertal onderuit tegen VVI

Op het “prettige” aanvangstijdstip van 18.30 uur mocht S.C. Stiens aantreden in Idskenhuizen voor een inhaalduel tegen VVI. De staat van het veld was dermate hobbelig dat goed combineren voor beide teams onmogelijk was. Leidsman was dhr. Agricola die met zijn beslissingen de hoon van beide ploegen en het toch in redelijke getalen opgekomen publiek over zich heen kreeg. Er werd kwistig met kaarten gestrooid voor huis tuin en keuken overtredingen. De echt smerige overtredingen zoals op Gerrit Winkel die tot tweemaal toe te grazen werd genomen werd verbaal afgedaan. Ook Peter Jansen Klomp mocht liggend op de grond flink geraakt worden om vervolgens de vrije trap tegen te krijgen. Een botsing tussen de VVI keeper en de laatste zonder dat een Stiens speler erbij betrokken was leverde VVI wederom het voordeel op.

Werd er dan ook nog gevoetbald? Jazeker, Wilco Bergsma kon tot twee keer toe in kansrijke positie de VVI keeper niet passeren een ook Niek Houkes kon na een prima counter het net niet vinden. VVI kreeg uit een corner ook een mogelijkheid maar de kopbal vloog centimeters over het doel. In het rustsignaal kreeg VVI te maken met een niet al te goocheme arbitrale beslissing. Na een prachtige steekpass kwam de VVI spits alleen voor Stiens doelman Rauwerda, op dat moment klonk het fluitje voor de thee ……. VVI trainer Semplonius mocht ongestraft uit zijn dak gaan jegens de arbiter.

In de tweede helft eenzelfde beeld, veel strijd, weinig goed voetbal. De voor Jansen Klomp ingevallen Almer Hietkamp kwam alleen voor de VVI doelman maar werd op schandalige wijze terug gevlagd en gefloten, weg kans. Ondertussen ging de kaartenregen verder. Huub Klijnsma kreeg voor een botsing, geen overtreding,  met een VVI speler zijn tweede gele kaart, die met een smile getrokken werd, en moest vertrekken. Met 10 man gooide S.C. Stiens er een schepje bovenop. Na een corner was Pieter Elgersma bijna de gevierde man, zijn schot werd echter geblokt waarna de inzet van Doeke van der Ploeg via de lat over het doel ging. In de slotfase drong ook VVI even stevig aan. Een aantal corners werd met kunst en vliegwerk doorstaan. Tot de 90e minuut leek het duel op 0-0 uit te draaien. De man met de fluit zag wederom een overtreding die verder niemand waargenomen had en kende VVI op de rand van de zestien een vrije trap toe. Een linkspoot van VVI wist wel raad met dit buitenkansje en liet met een fraaie krul de 1-0 aantekenen. In het rumoer na deze treffer werd nog even kwistig met kaarten gestrooid waarna het eindsignaal klonk.

S.C. Stiens stond met lege handen waar een puntje zeker mogelijk was geweest ware het niet dat ……

Zaterdag om 14.30 uur is ONT te gast in Stiens. Nieuwe ronde nieuwe kansen.