S.C. Stiens 1 verliest weer van VVI 1

In een best aantrekkelijk openingsduel van deze competitie was VVI 1 sterker dan S.C. Stiens 1. De spelers van S.C. Stiens liepen zich stuk op de verdedigingslinie, maar daarmee niet gezegd hebbende dat VVI 1 alleen maar stond te verdedigen. Als team stonden ze simpelweg beter dan S.C. Stiens en waren in de aanval aardig effectiever. S.C. Stiens probeerde heus wat het kon, maar het was deze middag niet voldoende voor ook maar één punt.

Al in de opening van het duel was het duidelijk dat VVI ook dit jaar weer een sterk team heeft. Trainer Bas Bijen heeft een ervaren elftal tot zijn beschikking. Beide teams zochten met name via de flanken de aanval. Vanuit zo’n aanval kreeg Edwin Schaafsma de bal op zijn arm. Scheidsrechter Spinder kon niet veel anders dan naar de stip wijzen voor een penalty waarna de 0 – 1 al in de 9e minuut op het bord stond. Eerste keeper Sietse van der Heide was kansloos. Niet lang daarna werd Ate Ruisch onhandig gevloerd, waarna Peter Jansen Klomp mocht aanleggen voor een vrije trap. Vanaf grote afstand knalde hij helaas voor hem de bal op de paal, maar gelukkig was Fedde Akkerman attent door de afgeketste bal er alsnog in te tikken en de stand gelijk te trekken.
Daarna trok S.C. Stiens het spel meer naar zich toe en kwam ook enkele keren dichtbij keeper Jelle Jelsma. VVI kwam meerdere keren goed weg na een inschatting van de scheidsrechter. De ruststand 1 – 1.

Na de rust hadden we verwacht dat S.C. Stiens het spel weer meer en meer zou bepalen, maar VVI zat meteen weer goed in de wedstijd en in de 62ste en 64ste leken ze de wedstrijd te beslissen. Rechtsback Doeke van der Ploeg had het deze middag niet gemakkelijk en werd verschalkt waarna VVI kon intikken en kort daarna stond de 1 – 3 ook al op het bord. Toch was S.C. Stiens niet verslagen en toonde veerkracht. De sterk spelende Edwin mocht zomaar doorlopen en in de 79ste minuut knalde hij prachtig van afstand de aansluitingstreffer. Plots was alles weer mogelijk, maar zoals zo vaak deze middag was VVI sterk in eigen strafschopgebied. S.C. Stiens was deze middag niet fortuinlijk met 2 ballen op de paal en met de scheidsrechter. In de 85te minuut besliste VVI het duel door de 2 – 4 binnen te schieten. De eindstand was niet de weerspiegeling van de wedstrijd, maar gelukkig is er volgende week alweer de volgende wedstrijd. Uit tegen SC Joure.