S.C. Stiens 1 laat vv Zwaagwesteinde in 2e helft kansloos

Het is mooi om te zien dat meer en meer mensen op zaterdagmiddag gaan kijken bij een thuiswedstrijd van S.C. Stiens 1. Via berichtgeving krijgen ze te horen dat het de moeite waard is en niet zelden krijgen ze inderdaad een leuke wedstrijd én doelpunten te zien. Zo was het zaterdag ook tegen vv Zwaagwesteinde, maar pas in de 2e helft kregen ze waarvoor ze kwamen. S.C. Stiens overklaste niet alleen qua voetbal vv Zwaagwesteinde, maar ook qua fitheid. Dat er na 90 minuten maar 6 – 0 op het scorebord stond was een geluk voor vv Zwaagwesteinde.

Er moest worden uitgeweken naar het kunstgrasveld en met de harde wind was dat duidelijk even zoeken voor met name het voetballende S.C. Stiens. Eigenlijk kunnen we over de eerste helft best kort zijn: er gebeurde niet zo gek veel. Zoals verwacht liet vv Zwaagwesteinde het spel aan S.C. Stiens en S.C. Stiens had moeite elkaar te vinden. De harde wind had zeker invloed, maar ook met die wind was de inspeelpass de eerste helft bijzonder slordig en te voorspelbaar. Vaak kon een speler uit Zwaagwesteinde de bal onderscheppen en zo zag het publiek een wedstrijd ontstaan van: “het zal vandaag toch niet?”.

De intentie om te winnen en om het publiek te vermaken was er uiteraard wel aan de kant van S.C. Stiens. Gelukkig werd die intentie op een gelukkige wijze diep in de eerste helft beloond. Een prima opgezette aanval tussen Ate Ruisch en Almer Hietkamp kwam uiteindelijk bij Peter Jansen Klomp. Hij bedacht het om het eens van afstand te proberen. Zij schot vanaf rand zestien meter was waarschijnlijk al goed geplaatst, maar werd geschampt en daardoor was keeper Marvin Heidstra kansloos en stond S.C. Stiens eindelijk op een 1 – 0 voorsprong. Veel was er verder niet te noteren in die eerste helft. Keeper Sietse van der Heide moest welgeteld één keer zijn lange lijf strekken en deed wat een keeper moet doen. Ruststand 1 – 0.

Na de ruststand was S.C. Stiens on fire en vielen de goals talrijk en viel Zwaagwesteinde om. Toch duurde het nog een kwartiertje voordat de 2 – 0 viel. Wie anders dan onze spits Stefan de Vries tikte de bal na een voorzet onhoudbaar achter keeper Heidstra en toen was de toon gezet. De goals vielen nu snel achter elkaar en allemaal waren ze mooi. De mooiste hebben we helaas niet gezien. Een mooie aanval over rechts kwam uiteindelijk bij Huub Klijnsma die legde prima terug op Peter en vanaf een meter of 25 knalde hij prachtig op doel, maar gezegd mag worden dat keeper Heidstra evenzo mooi redde. Kort daarna was het wel weer raak voor Peter. Een verre corner nam hij ineens op de slof. Het geluid was al mooi, maar de goal net iets mooier: 3 – 0.

Zwaagwesteinde wankelde en werd meer en meer opgejaagd door S.C. Stiens. De 4 – 0 van Stefan was prima, maar het verdedigen van Zwaagwesteinde zag er niet goed uit. Na de 4 – 0 nam S.C. Stiens geen gas terug en combineerde en prima op los. Een bekeken afstandsschot van Arjen Dotinga spatte uiteen op de lat en ook de sterk ingevallen Tim Bijkerk kreeg een riante mogelijkheid. Scheidsrechter Ottens liet deze wedstrijd veel toe en dat was voor de wedstrijd prima. Eén keer besloot hij Zwaagwesteinde te sparen, maar feitelijk was dat een enorme blunder. Een opzichtelijke en lelijke trap van een speler Zwaagwesteinde op Stefan had maar één kleur mogen hebben, maar bleef kleurloos en dat was onbegrijpelijk. S.C. Stiens liet zich daardoor niet van de wijs brengen en dat betekent dat ook hierin de ploeg momenteel groots is.

Wel werd besloten om Zwaagwesteinde voetballende te gaan dollen en met name Almer nam hierin het voortouw. Zijn tegenstander werd telkenmale dol gedraaid en zo manoeuvreerde Almer zichzelf een paar in scoringspositie, maar helaas was hij in de afwerking niet scherp en gelukkig genoeg. Dat was hij wel in de 88ste minuut toen hij de 5 – 0 tegen de touwen kopte en even later maakt Ate na weer een mooie aanval en een weergaloze actie van Tim de 6 – 0. Een prima 2e helft zorgde voor de meer dan verdiende overwinning.

De koppositie in de 2e periode is behouden en ook belangrijk: iedereen is heel gebleven. Nu komen er drie erg belangrijke en zeer lastige wedstrijden achtereen. Hoe sterk de ploeg daadwerkelijk is zal dan nu moeten blijken. We beginnen met de uitwedstrijd tegen Zuidhorn. In Stiens was het een gelijkspel, maar maakte Zuidhorn grote indruk. De twee ruime overwinningen van S.C. Stiens op SC Veenwouden en dus vv Zwagwesteinde nemen we uiteraard mee, maar iedereen weet dat het zaterdag lastiger gaat worden.