S.C. Stiens 1 is een maat te groot voor FC Grootegast 1,

S.C. Stiens verwachtte een lastige wedstrijd tegen een ploeg in degradatienood FC Grootegast. Mogelijk was de tactiek van Rudi van der Burg daarom spelen op balbezit, want dan kan de tegenstander niet scoren. Kort na het fluitsignaal was het al wel duidelijk dat S.C. Stiens zich vandaag geen echt zorgen hoefde te maken voor puntverlies. Opmerkelijk, want van een ploeg die op degraderen staat verwacht je vanaf minuut 1 actie.

Deze actie bleef uit en S.C. Stiens controleerde de wedstrijd. Op rechts klopte het prima met de sterk spelende Stefan Oost en Niek Houkes. Met regelmaat kwamen zij er door en zorgden voor gevaar. Het was dan ook niet verrassend dat vanaf die kant in de 30ste minuut Stefan op maat voorzette op Gerbrand Sinnema die koppend S.C. Stiens op voorsprong brengt. Op dat moment meer dan terecht. Ook na die goal probeerde FC Grootegast het weliswaar wat meer, maar het leek wel alsof ze berustten in de aanstaande degradatie naar de 3e klas. De ruststand was 1 -0.

Kort na rust was de wedstrijd in een tijdsbestek van 10 minuten beslist. Gerrit Winkel en Doeke van der Ploeg maakten de doelpunten uit corners en Wilco de Haan scoorde op subtiele wijze de 4 – 0 door de bal, na slecht verdedigen, over de keeper te tikken. Compliment aan de keeper van FC Grootegast. Deze pas 16 jarige jongen moet in deze fase zijn club behoeden voor degradatie. Natuurlijk zag je hem soms twijfelen, maar hij verrichtte ook enkele knappe reddingen. Verwijten kreeg hij niet van zijn teamgenoten, maar ook niet veel steun.

Almer Hietkamp maakte de 5 – 0 en dat was tevens de eindstand. FC Grootegast zien we helaas voorlopig niet meer terug als tegenstander. We wensen hun veel succes. Volgende week speelt S.C. Stiens 1 tegen Broekster Boys 1. Bij winst zijn de Boys zeker van het kampioenschap. Bij een andere uitslag zijn ze afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Leeuwarden Zwaluwen – Wykels Hallum. S.C. Stiens kan het feestje van Broekster Boys lelijk verstoren. De wedstrijd in Stiens eindigde in een mooie 5 – 2 overwinning. Broekster Boys zal zich dus daarvoor willen revancheren, maar zal ook de spanning voelen. S.C. Stiens kan vrijuit voetballen, maar wil zeker in dit duel niet verliezen. Nu al een mooie wedstrijd om naar uit te kijken.