S.C. Stiens 1 in slotfase onderuit tegen Be Quick Dokkum 1

Het gejuich van Be Quick Dokkum bij de 2 – 1 was veelzeggend. Spelers en publiek in Dokkum hadden niet meer gerekend op een overwinning. Dat het uiteindelijk nog 3 – 1 werd, was voor de statistieken, maar deed stiekem ook pijn. Be Quick Dokkum boekte een best zwaar bevochten zege en S.C. Stiens bleef met niks achter, terwijl het stiekem had gehoopt op winst.

S.C. Stiens begon prima aan de wedstrijd en na 2 minuten spelen lag de bal al achter keeper Eelke Kooistra. Collectief werd er goed druk gezet en het was uiteindelijk goed doorzetten van Fedde Akkerman. Hij gaf voor op Stefan de Vries die vervolgens knap raak kopte en S.C. Stiens een heerlijk begin bezorgde. Daarna was er lange tijd niets aan de hand bij S.C. Stiens. Er werd prima gecoacht en spelers zorgden er voor dat Be Quick niet dicht bij keeper Evert van Schepen kwam. S.C. Stiens had zelf enkele mogelijkheden op de 0 – 2. O.a. Stefan was met een kopbal dichtbij.

Toch begon Be Quick meer en meer aan te dringen en liet op sommigen momenten zien dat ze net wat meer ervaring hebben. Zo werd Huub Klijnsma meerdere keren pittig aangepakt en moest S.C. Stiens meer en meer in de achteruit. Almer Hietkamp was soms in de verdediging te vinden en dat weet je dat de bal voorin minder lang kan worden vastgehouden en minder aanspeelmogelijkheden hebt. Be Quick kwam steeds dichterbij en een goal kon eigenlijk niet meer uitblijven. Halverwege de eerste helft rondde Frits Veenema een voorzet goed af en trok de stand terecht gelijk. Be Quick had daarna het betere van het spel. Evert redde nog enkele keren knap en voorkwam voor de rust een achterstand.

Na de rust een ander spelbeeld. S.C. Stiens kwam energieker uit de kleedkamer. De eerste kans was dan nog wel voor Be Quick en S.C. Stiens kwam wederom goed weg. Maar daarna was het S.C. Stiens dat Be Quick knap onder druk zette. Grote kansen leverde dat overigens niet op. De bal viel meerdere keren nét niet goed of de eindpass was niet goed genoeg. De wedstrijd had een heel andere uitslag kunnen hebben, wanneer Ate Ruisch een prima voorzet van Tim Bijkerk helaas net naast zag gaan.

De open en best leuke wedstrijd ging naar het fluitsignaal, maar toch zat het fenijn in de slotfase. Vanaf links kon in korte tijd 2x worden voorgegeven en 2x werd er fraai en doeltreffend afgerond. S.C. Stiens ging puntloos terug naar huis. Meer dan een punt was niet verdiend geweest, maar had zomaar gekund. Toch is het positief te zien dat S.C. Stiens prima mee kon komen. In vergelijk met andere jaren dus een stapje gemaakt. De verschillen zijn na 4 wedstrijden al zichtbaar in de competitie. Graag hadden we ons wat hoger zien staan, maar tegen 2 promovendi en 2 kampioenskandidaten was de start best lastig en moeten we het doen met 4 punten.

Volgende week speelt S.C. Stiens thuis tegen vv Nijland. Een goede reeks wordt dan hopelijk ingezet. Komt dat zien.