S.C. Stiens 1 verder in de bekercompetitie na winst op Dronrijp 1

Veel toeschouwers en veel passie nam Dronrijp mee naar Stiens. Diezelfde passie en diezelfde toeschouwers zorgden ervoor dat de wedstrijd in de rust al was gespeeld. Voor de rest was het voor S.C. Stiens belangrijk geen averij op te lopen in de aanloop naar een belangrijke blokje competitiewedstrijden. Dat lukte, enkele spelers kregen voorafgaand aan de wedstrijd rust en tijdens de wedstrijd wisselde Rudi van der Burg uit voorzorg.

Bij voorkeur schrijven we over voetbal, maar in de eerste helft gebeurde er meer dan voetbal. Passie mag, moet ook, maar wel met respect. Enkele spelers van Dronrijp waren misschien wel onder de indruk van het spelen tegen een hoger geklasseerde tegenstander en zochten nadrukkelijk enkele spelers van S.C. Stiens. Waarschijnlijk met als doel ze uit het evenwicht te brengen. Laten we het er dan maar op houden dat als je dat element van het voetbal beheerst je ook hoger komt te spelen. Mooi leerpunt.

Voetballend liet Dronrijp leuke dingen zien en na de mooie openingstreffer van Jorrit Bergsma in de 12e minuut was Dronrijp meerdere keren dichtbij de gelijkmaker. Na ongeveer een half uur spelen bracht weer Jorrit S.C. Stiens op 2 – 0. Zowel S.C. Stiens als Dronrijp hadden dan al meerdere kansen laten liggen. De beslissing viel laat in de eerste helft en niet door een goal. Na de zoveelste overtreding en provocatie door Dronrijp verloor de nummer 9 zijn zelfbeheersing en kreeg een verdiende rode kaart. Dom en daarmee deed hij zijn ploeg en toeschouwers te kort. Diezelfde toeschouwers mogen over hun aandeel hierin nadenken. Zo kom je nooit in de 3e klas.

Na de rust controleerde S.C. Stiens de wedstrijd. Rudi van der Burg wisselde volop en tussendoor scoorde Peter Jansen Klomp na een prima aanval de 3 – 0. S.C. Stiens mag in dit soort wedstrijden nog meer laten zien dat we veel sterker zijn [zeker tegen 10 man], maar de keuze om na een pittige eerste helft de wedstrijd goed door te komen is ook winst.

Zaterdag 18 november om 14.30 uur speelt S.C. Stiens thuis tegen Hardegarijp. Vorig seizoen waren het prachtige wedstrijden en het belang van deze wedstrijd is voor beide ploegen nu al best groot.